Hlavní obsah

Technika sebrala po šestnácti letech Drakům baseballový titul

Šestnáctileté kralovaní Draků Brno v baseballové extralize skončilo. Novým mistrem se stala Technika Brno, která ve finále porazila obhájce titulu 3:1 na zápasy. V dnešní dopolední dohrávce třetího duelu Technika svého městského rivala zdolala 8:7, v odpoledním čtvrtém utkání na svůj úspěch navázala a vyhrála 6:5.

Článek

V posledním duelu přitom ještě v dohrávce závěrečné deváté směny Technika prohrávala 1:5. Nečekaný obrat nastartoval tříbodový homerun Martina Zelinky a vítěznou tečku udělala Technika po odpalu hrajícího trenéra Tomáše Svobody.

V rozhodujícím zápase odházel za Techniku osm směn Roger Deago a zápas uzavřel Daniel Mráz. "Z finálového vítězství máme neskutečnou radost. Měli jsme letos vynikající partu, i když nám oproti loňsku chyběly výrazné hvězdy. Hlavní si cením bojovnosti až do posledního odpalu," řekl ČTK Svoboda.

Trenér Draků Arnošt Nesňal neskrýval zklamání, ale porážku bral s nadhledem. "Technika měla v dnešních zápasech extrémní sílu v koncovkách. V sobotu se nám nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce dobře rozehraný zápas. A dnes jsme rovněž v rozhodující chvíli odpadli, když jsme neudrželi v poslední dohrávce čtyřbodový náskok," uvedl Nesňal, podle nějž Technika vyhrála letošní finálovou sérii naprosto zaslouženě.

Reklama