Hlavní obsah

Stolní tenistky prohrály s Běloruskami a medaili na ME nezískají

GDAŇSK

Stolní tenistky medaili na mistrovství Evropy v Gdaňsku v soutěži družstev nezískají. České hráčky v pondělním čtvrtfinále podlehly Bělorusku 1:3 na zápasy a místo jistoty cenného kovu budou hrát o 5. až 8. místo.

Foto: František Zálewský, ČTK

Iveta Vacenovská při utkání s Veronikou Pavlovičovou z Běloruska.

Článek

"Musím uznat, že Bělorusky byly o něco lepší. Jedinou naší nadějí byl případný pátý zápas, ve kterém by hrála Štrbíková se slabší ze sester Pavlovičových Veronikou. K tomu ale bohužel nedošlo," řekl trenér Miroslav Cecava pro web ping-pong.cz.

Stolní tenistky měly šanci navázat na dva roky starý bronz ze Stuttgartu, ale trio Iveta Vacenovská, Renata Štrbíková a Dana Hadačová tentokrát neuspělo. Nad jejich síly byly po dvou a půl hodinové bitvě obhájkyně loňského bronzu Bělorusky, kterým dva body zajistila úřadující mistryně Evropy obranářka Viktoria Pavlovičová a třetí přidala Alexandra Privalovová.

Viktoria Pavlovičová zdolala na úvod Štrbíkovou a v souboji jedniček i Vacenovskou. "Nepodala jsem stoprocentní výkon už v první dvouhře, kterou jsem doslova vydřela. V té druhé jsem měla pár dobrých momentů, ale celkově jsem nenašla během zápasu na Viktorii recept," řekla Vacenovská, která zajistila jediný český bod výhrou nad Veronikou Pavlovičovou.

Za nerozhodného stavu 1:1 prohrála Hadačová v souboji týmových trojek s Privalovovou 1:3. V dramatické čtvrté sadě nevyužila Češka čtyři setboly a při čtvrtém mečbolu kapitulovala. Letos prohrála na ME v soutěži družstev i svůj pátý zápas.

"Scházel nám především bod Dany Hadačové, která měla neuvěřitelnou smůlu v koncovce čtvrtého setu. Její soupeřka zahrála snad osm prasátek za celý set, z toho čtyři od stavu 10:10. To se hned tak nevidí. Je samozřejmě otázkou, zda měla Dana tento stav vůbec dopustit, ale to je věc druhá," uvedla Štrbíková. Ve skupině o 5. až 8. místo čeká Češky v úterý dopoledne zápas s Polskem.

Čeští muži do čtvrtfinále neprošli a ve skupině o 9. až 16. místo přidali další nepovedené představení proti Anglii. Tým trenéra Tomáše Demka, jenž oproti loňské bronzové Ostravě postrádá zraněné Jana Šimončíka a od druhého zápasu také Petra Korbela, prohrál 2:3 a neobsadí lepší než třinácté místo. Češi tak nebudou hrát elitní divizi Evropské ligy a reálně jim hrozí, že na příštím ME v Rakousku 2013 nebudou mít vůbec šanci bojovat o medaile. V úterý se stejně jako ženy utkají s Polskem.

Reklama

Související témata: