Hlavní obsah

VIDEO: Boxer naplnil hrozbu. Haye odchází do důchodu, odmítá prodloužit licenci

PRAHA

Řekl to několikrát, on v jedenatřiceti letech skončí. A patrně je to opravdu tady. Profesionální boxer těžké váhy David Haye zaslal na britskou boxerskou asociaci e-mail, že nechce prodloužit svoji profesionální licenci. Ve čtvrtek mu bude jedenatřicet a bývalý světový šampión trvá na svém.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Boxer David Haye, když získal světový titul. Teď odchází do důchodu.

Článek

„Dostali jsme v pondělí e-mail, že Haye nebude pokračovat. Správní rada o tom bude ve středu diskutovat, ale není žádný způsob, jak bychom mohli jít proti jeho přání neobnovit boxerskou licenci. Bez ní nemůže bojovat,“ citují anglické servery Roberta Smitha z BBBC.

Třicetiletý Angličan prohrál svůj poslední zápas v červenci v Hamburku, když ztratil světový pás WBA a korunu přebral Vladimir Kličko. Velká radost a zadostučinění pro Ukrajince, obrovské zklamaní pro Angličana. Ten později řekl, že boxoval pod tišícími prostředky a injekcemi, v zápase měl mít zlomený prst na noze.

Haye měl v plánu porazit Vladimira a bojovat s jeho bratrem Vitalijem o všechny pásy v těžké váze. Pokud se ale rychle něco nestane, nebude na stole smlouva, Haye odejde. A čas rychle utíká. Do čtvrtka zbývají jen dvě noci.

„Nezáleží na mně, to je věc Davida a Adama (Adam Booth je Hayeův trenér a manažer). Je zřejmé, že poslední zápas byl pro něj velkým zklamáním, ale když se podíváte na celou jeho kariéru, tak tam bylo dost úspěchů. Přejeme mu vše nejlepší,“ dodal Smith.

„Budu filmovou hvězdou, chystám se proniknout do Hollywoodu, budu další velký akční hrdina,“ řekl Haye po svých třicátých narozeninách. Uvidíme...

Reklama