Hlavní obsah

ČSTV začne prodávat nemovitosti, nad skiareály zatím váhá

PRAHA

Český svaz tělesné výchovy začal připravovat zpeněžení části svého majetku. Výkonný výbor ČSTV dnes doporučil prodat tři nemovitosti: Sporthotel Olympia na Zadově, sportovní centrum v Brandýse nad Labem a pražský hotel Coubertin. Týdeníku Ekonom to řekl předseda ČSTV Pavel Kořan.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda Českého svazu tělesné výchovy Pavel Kořan

Článek

"Tyto tři objekty zatím navrhujeme k prodeji. Konečné slovo bude mít ale valná hromada, která se uskuteční 26. listopadu," uvedl Kořan.

Nejhodnotnějším majetkem ČSTV jsou krkonošské lyžařské areály ve Špindlerově Mlýně, v Peci pod Sněžkou a v Harrachově. Hodnotu podílů ČSTV v těchto areálech vyčíslily nezávislé posudky pro svaz lyžařů na 250 až 400 milionů korun.

O budoucnosti skiareálů zatím není rozhodnuto, ačkoli zájem o ně je značný. Projevila jej například firma Tatry mountain resorts, největší společnost v oblasti cestovní ruchu na Slovensku.

"Dnes jsme se dohodli, že otázku skiareálů ještě neuzavřeme a vrátíme se k ní na příštím jednání výkonného výboru 9. listopadu. Z toho by už mělo vzejít konečné doporučení pro valnou hromadu," uvedl Kořan.

Otázkou prodeje nemovitého majetku se ČSTV začal zabývat po ztrátě vlivu v loterijní společnosti Sazka, která byla dlouhá léta zdrojem jeho příjmů. ČSTV už také nebude rozdělovat státní dotace pro sport, ale peníze půjdou podle nového nařízení ministerstva školství přímo na jednotlivé sportovní svazy.

Reklama