Hlavní obsah

Ragbisté Austrálie vydřeli výhrou nad Walesem bronz z MS

Ragbisté Austrálie vyhráli souboj zklamaných semifinalistů nad Walesem 21:18 a získali na mistrovství světa na Novém Zélandu bronzové medaile. Dvojnásobní šampioni z let 1991 a 1999 mají další cenný kov po osmi letech, kdy brali naposledy stříbro.

Foto: David Gray, Reuters

Australští ragbysté se radují ze třetího místa.

Článek

"Přijeli jsme si pro zlato, ale na Nový Zéland jsme nestačili," litoval navzdory medailovému zisku australský kouč Robbie Deans zpětně nedělní semifinálové prohry 6:20.

V duelu o bronz Australané v 10. minutě vedli 7:0. Do poločasu povolili Walesu snížit na čtyři body a navíc přišli o dva důležité hráče. Se zraněním opustili hřiště krátce po sobě Quade Cooper, jenž si utrhl křížový vaz v koleni, a Kurtley Beale se svalovými problémy.

Smutní velšané na bronz nedosáhli.foto: Reuters/Mike Hutchings

Wales po přestávce dokonce otočil skóre na 8:7, ale pak se projevily zkušenosti a lepší obrana na straně australských hráčů, kteří předvedli devítibodovou šňůru. Po pětce Bena McCalmana Australané vedli už o deset bodů a bojovní Velšané stačili v závěru jen snížit. Zůstal jim tak jediný bronz z prvního MS v roce 1987.

Novozélandský kouč Walesu Warren Gatland označil za hlavní důvod prohry neproměňování kopů. James Hook v nich zklamal už v semifinále s Francií, které ostrované prohráli o jediný bod, a dnes znovu nedal dva trestné kopy. "Na této úrovni se musí šance využívat. Bohužel nás kopy potopily a stály nás medaili," zlobil se.

Ve finále sedmého světového šampionátu se utkají domácí Novozélanďané a Francouzi v neděli. Bude to repríza boje o titul z premiérového MS, kdy jasně vyhrál Nový Zéland (29:9).

Mistrovství světa v ragby na Novém Zélandu:
O 3. místo:
Austrálie - Wales 21:18 (7:3).

Reklama

Související témata: