Hlavní obsah

Světový šampión v boxu odešel poražen. Kličko prohrál boj s plastovým míčkem

Boxerský šampión těžké váhy odhodil v pondělí rukavice a předvedl se ve sportu, který očekával málokdo. Vladimir Kličko vzal do ruky pálku, se kterou předvedl své výkony v ping-pongu. Nekrotil soka v ringu, ale plastový míček. Soupeřem mu byl v Düsseldorf profesionální hráč Christian Süss.

Foto: Roberto Pfeil, ČTK/AP

Vladimir Kličko vyměnil na chvíli boxerské rukavice za ping pong.

Článek

Kličko se dostal nečekaně do vedení 1:0, ale dalších jedenáct míčků našlo vítěze na druhé straně stolu. Olympijský vítěz z Atlanty neměl šanci, zvítězil stříbrný stolní tenista z Pekingu.

Ukrajinský boxer se věnuje také kulečníku, ten si zkusil před pár dny. Když má chuť na stolní tenis, může si ho zahrát i v přípravě, náčiní má přímo v tělocvičně. „Občas ho také zařadím do svého programu. Hraju tu a tam s Vitalijem,“ připomněl Vladimir svého bratra, také jednoho z nejlepších současných boxerů v těžké váze.

Držitel čtyř světových titulů organizací WBO, WBA, IBF a IBO ale box nevymazal ze svých aktivit. Na 10. prosinec už má v kalendáři zapsán duel. Postaví se mu Jean-Marc Mormeck z Francie. Dějištěm se stane Esprit Arena v Düsseldorfu.

„Arénu dobře znám,“ přiznává Vladimir Kličko. V březnu 2010 zde na něho nestačil Američan Eddie Chambers, toho porazil ve dvanáctém kole, když soka knokautoval deset sekund před koncem zápasu. „Stadión je jeden z nejkrásnějších v Německu, a je vyhřívaný,“ usmál se Kličko kvůli termínu klání.

A jeho souboj s plastovým míčkem? „Všichni sportovci chtějí vyhrát,“ usmál se Süss, který byl rád, že nepřišla odveta v ringu za porážku u zeleného stolu.

Reklama