Hlavní obsah

České gymnastky jsou na ME ve finále týmů, na nářadích neuspěly

Mersin

České reprezentantky postoupily na mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Mersinu z pátého místa do sobotního finále družstev. Na nedělní finále na jednotlivých nářadích Češky v Turecku nedosáhly. Nejblíže byla Dominika Ponížilová, desátá na přeskoku, nedařilo se olympioničce pro Tokio Anetě Holasové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní gymnastka Aneta Holasová na archivním snímku během představení motivu oblečení pro LOH v Tokiu.

Článek

Družstvo ve složení Ponížilová, Holasová, Sabina Hálová, Magdaléna Coufalová a Natálie Brabcová získalo v kvalifikaci 142,229 bodu. Z osmi týmů v soutěži postupilo do finále šest, nejlepší byly favorizované Rumunky (159,496).

Na rozdíl od mužů, kteří měli minulý týden v Mersinu ve finále na přeskoku Ondřeje Kalného, jenž byl nakonec pátý, se ženy mezi osmičku nejlepších na žádném nářadí neprobojovaly. Česká naděje Holasová, jež má jistou účast na OH v Tokiu, dnes byla čtrnáctá na přeskoku a šestnáctá na kladině.

V Mersinu, který jako pořadatel zaskočil po odstoupení Baku, chybějí kvůli pandemii koronaviru reprezentantky řady silných států, jako je Rusko, Nizozemsko, Británie, Francie nebo Švýcarsko.

Reklama

Související témata: