Hlavní obsah

Finále Světového poháru v kolové bude bez české účasti

GENT

V závěrečném osmém turnaji základní části Světového poháru v kolové v belgickém Gentu obsadili Ondřej Kydlíček s Hynkem Štěrbou z Plzně osmé místo. Další český pár Pavel Loskot s Radimem Lepkou z MO Svitávka skončil na předposlední deváté pozici.

Článek

Do osmičlenného finále Světového poháru se nevešel ani jeden český pár. Nejblíže k postupu měli Jiří Hrdlička s Radimem Hasoněm, kteří skončili devátí. K účasti ve finále, které je na programu 3. prosince v německém Müchlenu, jim chybělo 20 bodů.

Turnaj v Gentu vyhrála švýcarská dvojice Roman Schneider s Dominikem Planzerem z Altdorfu. Ve finále porazili po tuhém boji letošní mistry světa Dietmara Schneidera s Patrickem Schnetzerem z rakouského Höchstu 9:8.

Oba české páry si připsaly shodně pouze jedno vítězství. Plzeň zdolala ve skupině druhý tým Gentu 6:5 a v závěrečném duelu o osmé místo podlehla belgickému Geringenu 3:4 až po dodatečné střelbě trestných úderů. Svitávka vyšla ve skupině bodově naprázdno a teprve v boji o deváté místo porazila druhý tým Gentu 4:3.

Turnaj SP v kolové v Gentu (Belgie):
1. Altdorf (R. Schneider, Planzer), 2. Höchst 2 (D. Schneider, Schnetzer), 3. Eberstadt (H. Kirchbaum, J. Kirchbaum), ...8. Plzeň (Kydlíček, Štěrba), 9. MO Svitávka (Loskot, Lepka).
Konečné pořadí základní části SP:
1. Höchst 1 (König, Fischer) 190, 2. Höchst 2 185, 3. Winterthur (Jiricek, Waldispühl) 165, ...9. SC Svitávka (Hrdlička, Hasoň) 115, 13. MO Svitávka 74, 14. Plzeň 72, 25. MO Svitávka 2 (Vitula, Novák) 20.

Reklama