Hlavní obsah

Pála je krok od duelu se šampiónem Kličkem. V cestě ale stojí neporažený Fin

PRAHA

Po osmi měsících se postavil opět mezi provazy a podevatenácté v řadě odcházel jako vítěz. Teď navíc zase s pásem šampióna. Profesionální boxer Ondřej Pála v sobotu obhájil evropský titul organizace WBO. Nejlepší česká těžká váha porazila v tureckém Trabzonu Darnella Wilsona na body. Všichni tři rozhodčí určili za vítěze sedmadvacetiletého Čecha.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko a Ondřej Pála

Článek

„O mně se ví, že nejsem po žádném zápase spokojený. I tentokrát tam byly nějaké chyby, mohlo to z mé strany být lepší,“ hodnotil svůj výkon boxer, který nastupuje mezi provazy za Médea Boxing Team.

Pála se po výhře výrazně posunul v žebříčku, který sestavuje server boxrec.com. Ze sedmatřicátého místa poskočil na patnáctou příčku na světě. I přes úspěch ale přiznal, že měl v Turecku slabší chvilku. „V devátém kole mě Wilson chytil zadním hákem a musím přiznat, že jsem byl blízko počítání,“ pověděl Pála, který ale situaci ustál.

O deset let starší Američan prohrál, Pála vyhrál na body v poměru - 120:111, 118:110, 118:110. Ve čtvrtek český boxer odletěl a v sobotu večer vybojoval další cennou výhru.

„Zápas šel jinak podle plánu a plnil jsem taktiku, kterou jsme s trenérem Krivoručkem vymysleli. Boxoval jsem technicky, na distanc a chtěl soupeře unavit. Musím ale přiznat, že mě Wilson trochu překvapil, jak byl připravený. Nečekal jsem, že toho tolik vydrží. Po zápase byl hodně rozbitý a prý ho rovnou odvezli do nemocnice. Ale doboxoval,“ uznal český boxer.

Profesionální boxer Ondřej Pála obhájil titul mistra Evropy organizace WBO v těžké váhové kategorii. Američana Darnella Wilsona v tureckém Trabzonu porazil 3:0 na body.foto: foto: Médea Boxing Team

Pálova výhra nad Wilsonem kromě obhajoby titulu mistra Evropy, devatenáctého triumfu v řadě a jubilejního třicátého vítězství v profesionální kariéře, znamená také další přiblížení k vytouženému cíli v podobě duelu se světovým šampiónem Vladimirem Kličkem, který je na žebříčku nejvýše.

„Měl by být domluvený zápas, jehož vítěz by boxoval právě s ním,“ dodal Pála, který by se předtím měl potkat v ringu s třetím mužem podle hodnocení boxrec.com. Oním soupeřem v tomto rozřazovacím klání má být Robert Helenius z Finska, který má odboxováno šestnáct duelů a všechny vyhrál. Jedenáct dokonce stylem k.o. Ten má před sebou ale nejdříve v sobotu Derecka Chisoru v boji o pás mistra Evropy.

„Helenius je taky jenom člověk, rozhodně se s ním dá boxovat. Věřím si,“ dodal Pála.

Reklama