Hlavní obsah

Dvořák s Noskem jsou v polovině MS až na 17. místě. Vede suverénní Fridrich

Altenberg
Aktualizováno

Dominik Dvořák s Jakubem Noskem jsou v polovině závodu dvojbobů na mistrovství světa v Altenbergu až sedmnáctí. Česká posádka zaostává v německém středisku po dvou jízdách v hustém sněžení o 1,83 sekundy za domácím suverénem Francescem Friedrichem. Vítěz Světového poháru vede po úvodním dnu o 88 setin před krajanem Johannesem Lochnerem a s brzdařem Alexanderem Schüllerem míří k zisku sedmého světového titulu v řadě.

Foto: twitter:@IBSFsliding, Twitter

Německý dvojbob, pilotovaný Francesco Fridrichem, na trati světového šampionátu v Altenbergu.

Článek

Dvořák s Noskem zahájili šampionát čtrnáctým časem a drželi v té chvíli stejnou pozici, kterou vloni obsadili v konečném pořadí a jež je na MS jejich maximem. Český pilot v této sezoně pohárového seriálu obsadil životní třetí příčku v konečném pořadí a jeho cílem v Altenbergu je umístění v desítce, ve druhém kole se ale české posádce tato meta vzdálila.

Až sedmnáctý čas znamenal propad, od top 10, kterou uzavírá kanadský obhájce stříbra Justin Kripps, dělí Čechy 39 setin sekundy. Dvořák momentálně zaostává i za svým nejhorším výsledkem v sezoně SP, kterým bylo čtrnácté místo.

Zbylá dvě kola jsou na programu v neděli. Dvojnásobný olympijský vítěz Friedrich usiluje včetně kategorie čtyřbobů o celkově desátý titul mistra světa. Jeho ziskem by se odpoutal v čele historických statistik od italské legendy 50. a 60. let Eugenia Montiho.

Mistrovství světa v jízdě na bobech v Altenbergu (Německo):
Dvojboby:
Muži (průběžné pořadí po 2 jízdách):
1. Friedrich, Schüller 1:50,24 (54,83+55,41)
2. Lochner, Franke (všichni Něm.) -0,88 (55,37+55,75)
3. Vogt, Michel (Švýc.) -0,93 (55,35+55,82)
...17. Dvořák, Nosek (ČR) -1,83 (55,81+56,26)

Reklama

Související témata: