Hlavní obsah

S Černým se rozloučily desítky lidí včetně Jágra a Kejvala

Kladno

Desítky lidí se dnes do kladenského kostela svatého Václava přišly rozloučit s bývalým novinářem a dlouholetým šéfem sportovní redakce České televize Otakarem Černým, který minulé úterý zemřel ve věku 77 let. Vedle Černého kolegů z televize včetně generálního ředitele ČT Petra Dvořáka mezi nimi nechyběli legendární hokejista Jaromír Jágr, trenér hokejové Mladé Boleslavi Pavel Patera nebo předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ve věku 77 let zemřel v noci na 16. února 2021 bývalý novinář a dlouholetý šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý.

Článek

"Byl to skvělý člověk, měl jsem ho moc rád. Byl to přísný, ale spravedlivý a pracovitý člověk. Strašně měl rád sport, lidi a poctivou práci," řekl Kejval ČTK a CNN Prima News.

Černý byl vystudovaným učitelem, v Československé televizi pracoval v různých pozicích od roku 1969. Před sportovní redakcí vedl i redakci zpravodajství. Do důchodu odešel v roce 2013. V letech 2000 až 2002 byl tiskovým mluvčím ministra zdravotnictví, osm let působil i v komisi rozhodčích Fotbalové asociace České republiky.

Před patnácti lety se kladenský rodák Černý podílel na založení programu ČT sport, předtím moderoval i diskuzní politické pořady.

Reklama