Hlavní obsah

Svaz chce získat do Česka další krasobruslařský šampionát

Česko chce pořádat další krasobruslařský šampionát. První volný termín je v roce 2024. Svaz plánuje podat žádost nejen o mistrovství Evropy, ale i o mistrovství světa, řekl dnes novinářům jeho předseda Stanislav Židek. Kontinentální šampionát by mohl být v Ostravě, kde se uskutečnil v roce 2017. Mistrovství světa by musela hostit pražská O2 arena. V Praze se světová krasobruslařská elita sešla naposledy v roce 1993.

Foto: Meissner Martin, ČTK

Eliška Březinová během volné jízdy na MS.

Článek

"Chceme podat žádosti na Evropu i svět. Některé federace to tak dělají, že to podávají najednou. Teď je otevřený termín 2024, ale to neznamená, že to tak bude. Uvidí se, jak se vyjádří Kanaďané, kteří loni o mistrovství světa přišli, a Chorvati, kteří měli mít letos mistrovství Evropy v Záhřebu," přiblížil Židek.

V Ostravě má svaz s pořádáním vrcholné akce dobré zkušenosti, ale pro mistrovství světa nedostačuje. "Mistrovství světa by mohlo být jedině v O2 areně. Tam cítíme, že finančně a organizačně by to bylo hodně náročné se zajišťováním některých věcí, které jsou v Ostravě jasné a nemusíme se o ně starat," řekl Židek.

Při osobní návštěvě ho ale prostředí pražské multifunkční haly nadchlo. Na podzim by se měl navíc v areálu otevírat nový hotel. "Pak už by byla otázka sponzorských možností a podpory regionů, protože Ostrava a Moravskoslezský kraj sport podporují hodně," dodal předseda krasobruslařského svazu.

Reklama