Hlavní obsah

Tragédie! Několikanásobný světový rekordman a mistr světa usmrtil člověka při autonehodě

Jerevan/Praha

Hrozné chvíle zažívá několikanásobný světový rekordman a dvojnásobný mistr světa ve vzpírání Simon Martirosjan, který měl podle ruských médií způsobit v Jerevanu smrtelnou dopravní nehodu.

Foto: @armenia, Twitter

Arménský vzpěrač Simon Martirosjan

Článek

K tragédii došlo ve vzpěračově rodné Arménii, kam se vrátil po neúspěchu na nedávném mistrovství Evropy ve vzpírání v Moskvě, kde se kvůli údajnému vážnému zranění nepředstavil ani v jednom z pokusů v nadhozu. Svůj třetí evropský titul tu získal Dmytro Čumak z Ukrajiny.

Vzpěrač měl v arménském hlavním městě Jerevanu svým Mercedesem srazit muže na přechodu. Podle místních zpráv Martirosjan okamžitě přivolal sanitku, která zraněného převezla do nemocnice. Muž však po cestě zemřel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Simon Martirosyan (@simonmartirosyan)

Arménská policie začala s vyšetřováním tragické nehody a rekordman je nyní podezřelý z porušení pravidel silničního provozu a z usmrcení osoby z nedbalosti, za což mu hrozí až pětiletý trest vězení. Okamžitě po nehodě byly provedeny krevní testy, které u Martirosjana neodhalily přítomnost alkoholu ani drog. Příčina nehody tak stále není jasná.

Reklama

Související témata: