Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Novotná si 18. místem v Sofii vylepšila osobní maximum v SP

Sofia

Moderní pětibojařka Veronika Novotná obsadila v závodu Světového poháru v Sofii 18. místo. Dvacetiletá juniorka si v bulharské metropoli vylepšila osobní maximum, minulý týden tu při své premiéře ve finálovém závodu mezi dospělými skončila na 34. příčce. V úvodním SP sezony v Budapešti vypadla v kvalifikaci. Z vítězství se radovala Maďarka Michelle Gulyásová před Britkou Francescou Summersovou.

Foto: Český svaz moderního pětiboje , ČTK

Veronika Novotná během SP v moderním pětiboji v Sofii.

Článek

Ženské finále dnes v Sofii provázela velká zima a husté srážky. Kvůli rozbahněnému terénu čekal na pětibojařky mimořádně náročný parkur a jednoduchá nebyla ani závěrečná kombinovaná disciplína. "Na ty podmínky a na to, že už je to třetí svěťák, na kterém závodím během jednoho měsíce, jsem ráda, že to takhle vyšlo. To umístění je ještě taková třešnička na dortu," uvedla Novotná v tiskové zprávě.

Do závěrečné disciplíny vybíhala na hranici třetí a čtvrté desítky. Díky desátému běžeckému času a vydařené střelbě se nakonec vměstnala do první dvacítky. "Ty podmínky byly šílené. Pršelo, udělalo se bahno. Bylo to náročné. Ale povedla se mi střelba a běžecky to taky bylo docela dobré," řekla Novotná.

V neděli je na programu finále mužů. V kvalifikaci si postup vybojovala i česká trojice Jan Kuf, Ondřej Svěchota a Marek Grycz.

SP v moderním pětiboji v Sofii:
Ženy:
1. Gulyásová (Maď.) 1353
2. Summersová (Brit.) 1345
3. Prokopenková (Běl.) 1343
...
18. Novotná (ČR) 1280

Reklama

Související témata: