Hlavní obsah

Gymnasta Jessen postoupil do finále ME, olympijskou účast nevybojoval

Gymnasta David Jessen postoupil ze 16. místa do finále víceboje na mistrovství Evropy v Basileji. Start na olympijských hrách v Tokiu si ale český reprezentant nevybojoval, účastník minulých her v Riu de Janeiro zůstal prvním náhradníkem.

Foto: Sport.cz

Archivní foto: David Jessen (vpravo) a Daniel Radovesnický.

Článek

Jessen v dnešní kvalifikaci usiloval o to, aby se v redukovaném pořadí vešel mezi dva gymnasty, kteří neměli ještě místo jisté. To se čtyřiadvacetiletému brněnskému rodákovi nepodařilo, patří mu tak první pozice pod čarou z mistrovství světa v roce 2019.

V kvalifikaci víceboje získal Jessen 80,289 bodu. Z jednotlivých nářadí skončil nejlépe 15. na koni na šíř a 16. na hrazdě. Do finálové osmičky na nářadí se neprobojoval ani druhý český reprezentant Ondřej Kalný, který neabsolvoval celý víceboj a na přeskoku byl třináctý.

Kvalifikaci suverénně ovládl mistr světa Nikita Nagornyj z Ruska, jenž dostal 87,097 bodu a postoupil do finále na pěti nářadích.

Ve středu byla česká gymnastka Aneta Holasová v kvalifikaci 39. a do finále neprošla. Olympijskou letenku nicméně vybojovala už na MS 2019.

Reklama

Související témata: