Hlavní obsah

Gymnastka Holasová si v přípravě na olympijské hry zlomila nohu

Praha

Sportovní gymnastka Aneta Holasová si zhruba dva a půl měsíce před startem olympijských her v Tokiu zlomila nohu. Dvacetiletá reprezentantka a jediná kvalifikovaná česká zástupkyně gymnastického sportu na OH se zranila v sobotním skokanském tréninku. Při nepřesném dopadu utrpěla frakturu pravé lýtkové kosti. České televizi řekla, že by start na olympijských hrách měla stihnout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní gymnastka Aneta Holasová během představení motivu oblečení pro LOH v Tokiu.

Článek

"Všichni říkají, že sice to nebude úplně lehké, ale že bych měla olympiádu stihnout a že by to mělo být v pohodě," řekla Holasová.

Stříbrná medailistka v prostných z předloňských Evropských her v Baku má od víkendu nohu v dlaze a chodí o berlích. V případě dobrých vyhlídek po kontrolním vyšetření za nejméně dva týdny by se mohla v omezené míře vrátit k přípravě. "Už tenhle týden budu chodit do tělocvičny aspoň na různé posilko. Samozřejmě ty skokanské disciplíny budou trvat mnohem dýl," podotkla Holasová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kolekce pro Tokio. Vodní slalomář Jiří Prskavec a sportovní gymnastka Aneta Holasová.

Závodnice TJ Bohemians Praha se na olympijské hry kvalifikovala na předloňském mistrovství světa ve Stuttgartu, kde obsadila v kvalifikaci víceboje celkově 51. příčku. V redukovaném pořadí to tehdy osmnáctileté reprezentantce stačilo k zajištění olympijského místa.

Reklama

Související témata: