Hlavní obsah

Repríza loňského finále mezi Arrows Ostrava a Draky Brno magnetem víkendu

Baseballová extraliga o víkendu naservíruje již sedmé kolo. Fanoušci se mohou těšit na reprízu loňského finále mezi Arrows Ostrava a Draky Brno, a také na přímý souboj o šestou příčku znamenající postup do TOP6 mezi Nuclears Třebíč a Tempem Praha. Tabulce vévodí Arrows, v popředí se stále drží Hluboká, Draci a Eagles.

Foto: baseball.cz, Lenka Brožová

Baseballisté Arrows Ostrava v akci.

Článek

Tahákem víkendu je určitě repríza loňského finále, souboj nejlepšího útoku s nejlepší obranou soutěže, tedy série mezi Arrows a Draky. Ostravští mají mezi TOP10 pálkaři soutěže téměř neuvěřitelných šest hráčů - Smith, Čech, Menšík, Holtz, Vykoukal, Kubica, 195 získaných bodů a 34 odpálených homerunů. Brněnský zástupce pak pouze 19 chyb pole, 38 obdržených bodů a čtyři hráče v TOP10 nadhazovačů podle ERA - Mergans, Chroust, Jensen, Čapka.

Velmi důležitá bude série mezi Nuclears Třebíč a Tempem Praha. Nuclears jsou v tabulce o dvě výhry lepší a drží zatím postupovou 6. příčku. Výhra v sérii by určitě posílila jejich naději na premiérový postup do bojů o medaile. Na pálce i na nadhozu se může pražský klub opírat o výkony Marka Minaříka. Také Nuclears mají obojživelníka, je jím Ryan Johnson, letošní kanadská posila.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Jeden za všechny, všichni za jednoho...

Olympia Blansko má napilno, po úterní dohrávce ji už v pátek čeká první utkání série s Eagles Praha. Týmy jsou v odlišné startovací pozici - Eagles na 2. místě tabulky s vyhranými sériemi v zádech, Olympia na 10. místě s několika těsnými porážkami.

Jako nepovedenou musí zatím sezonu hodnotit Kotlářka Praha. Loni bronzový tým je na 8. místě neúplné tabulky a k TOP6 má daleko. K udržení naděje potřebuje každopádně tři výhry v sérii s Bleskem Jablonec. Nováček soutěže má na svém kontě už 4 výhry a také o dvě odehraná utkání méně.

Zajímavá bude série mezi Sokolem Hluboká a Hrochy Brno. Oba kluby se zatím vyhřívají na pozicích zajišťujících postup do TOP6. Hroši vybojovali v minulém kole jednu těsnou výhru nad Arrows, Hluboká si poradila dvakrát s Kotlářkou.

Víkendové dvojice:
Eagles Praha - Olympia Blansko
Arrows Ostrava - Draci Brno
Třebíč Nuclears - Tempo Praha
Sokol Hluboká - Hroši Brno
Blesk Jablonec - Kotlářka Praha

Reklama

Související témata: