Hlavní obsah

Česká liga amerického fotbalu odstartuje v červenci

Praha

Konečně je jasno. Americký fotbal se na české trávníky vrátí 10. července. V tento den odstartuje nejvyšší soutěž mužů. Rozhodla o tom na svém jednání Rada České asociace amerického fotbalu, která soutěže řídí. Obvyklý start na přelomu března a dubna nebyl stejně jako loni možný kvůli pandemii. Naposledy začala liga až v polovině srpna, teď odstartuje o měsíc dříve. „Kluby si přály dřívější začátek, aby organizačně zvládly podzimní soutěže vyhrazené pro mládež," vysvětlil PR manažer České asociace amerického fotbalu Radim Kroulík.

Foto: ČAAF

Americký fotbal se na české trávníky vrátí 10. července.

Článek

Letošního ročníku Soutěže mužů se zúčastní 16 týmů, které jsou rozděleny do tří lig. V nejvyšších dvou ligách je pět účastníků, ve třetí lize pak je šest týmů. Do nejvyšší ligy se vrací vítěz posledního Czech Bowlu Prague Lions.

Nejvyšší liga má pět účastníků. Brno Sígrs, Ústí nad Labem Blades a Prague Mustangs se rozhodli letošní Soutěž mužů vynechat a soustředit se na mládežnické kategorie. Další tradiční účastník nejvyšší ligy, Pilsen Patriots, nastoupí ve druhé lize.

Kdo si zahraje ČLAF
Brno Alligators, Ostrava Steelers, Prague Lions, Přerov Mammoths, Vysočina Gladiators

V minulém ročníku se soutěž mužů kvůli zhoršující se pandemii v Česku nestihla dohrát. Liga byla ukončena po skončení základní části a zbývající play off včetně Czech Bowlu se neodehrálo.

Liga vyvrcholí během druhého víkendu v září finálovým Czech Bowlem, do kterého postoupí dva nejlepší týmy ze základní části. V průběhu soutěže budou zároveň reprezentační pauzy na přípravu a zápas v rámci ME, který český tým odehraje doma proti Rusku.

V polovině srpna se k nejvyšší lize připojí také nižší ligy mužů. Podzimní část roku pak bude tradičně patřit soutěži žen a mládeži. Letošní soutěžní rok amerického fotbalu uzavře ženská reprezentace bezkontaktního flag fotbalu, kterou v prosinci čeká MS v Izraeli.

Reklama

Související témata: