Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Roubíčková postoupila na MS do finále

Káhira

Moderní pětibojařka Anna Roubíčková postoupila do sobotní finálové soutěže žen na mistrovství světa v Káhiře. Při svém druhém vystoupení na šampionátu po úterním osmém místě v úvodní štafetě ve čtvrtek uspěla v kvalifikaci, druhá česká reprezentantka Barbora Rajnoch do finále neprošla.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Moderní pětibojařka Anna Roubíčková postoupila na MS v Káhiře do finálové soutěže.

Článek

Roubíčková do kvalifikace vstoupila solidním výkonem v šermu, v plavecké části se sice pořadím propadla, v závěrečné kombinované disciplíně se ale opět posunula dopředu. V kvalifikační skupině A obsadila 18. příčku, Rajnoch skončila čtyři místa za ní. Finalistek bude 36.

"Šerm nebyl úplně povedený, ale na konci jsem skončila plus jedna, což tady v té konkurenci a na mém prvním seniorském mistrovství světa můžu být maximálně spokojená. Plavání bylo taky velmi vydařené, protože jsem si na dlouhém bazénu dala osobák. A kombi na písčitém povrchu se mi běželo velmi dobře a až na poslední položku jsem velmi spokojená," řekla Roubíčková v nahrávce pro média.

V pátek je v Káhiře na programu kvalifikace mužů. Do soutěže zasáhnou Jan Kuf, Marek Grycz, Ondřej Svěchota a David Kindl.

Reklama