Hlavní obsah

Lukostřelkyně Horáčková vybojovala pro Česko místo v Tokiu

Praha

Po třinácti letech se na olympijských hrách znovu objeví česká vlajka v lukostřelbě. V posledním kvalifikačním turnaji pro Tokio dnes uspěla Marie Horáčková a může tak navázat na svoji zesnulou matku Barboru, účastnici her v Pekingu 2008.

Foto: český lukostřeecký svaz

Marie Horáčková běheme kvalifikačního turnaje.

Článek

Třiadvacetiletá Marie Horáčková vybojovala pro Česko olympijské místo na turnaji v Paříži. V rozhodujícím boji porazila ve čtvrtfinále Mongolku Urantungalag Bishindeeovou.

"Je to skvělý a zatím nepopsatelný, protože si myslím, že mi všechno dojde až časem," řekla Horáčková v rozhovoru pro sociální sítě lukostřeleckého svazu. "Bylo to úplně jiný než jiný závody a musela jsem víc pracovat mentálně," doplnila členka klubu LK Arcus Plzeň.

Za postup děkovala tátovi a zároveň svému trenérovi Zdeňkovi. "Byl tady na první tři souboje, ale potom tady nemohl být a odletěl," řekla Horáčková. "Děkuji všem, kteří mi drží palce a fandili, toho si moc cením, svým trenérům, fyzioterapeutům a mentální koučce," dodala.

Na olympiádě v Pekingu startovali Barbora Horáčková, která před třemi lety ve 49 letech zemřela, a Martin Bulíř. Oba tehdy vypadli v 1. kole.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články