Hlavní obsah

Česko - Rusko 0:7Lekce od sborné a znovu bez gólu. Parahokejisty čeká zápas o Peking

Aktualizováno

Čeští parahokejisté obhajující obhajují čtvrtou příčku zpřed dvou let, si na světovém šampionátu v Ostravě o medaile tentokrát nezahrají. Ve čtvrtfinále nestačili na Rusko, kterému podlehli 0:7, v pátek večer (od 20:30 hodin) je proto čeká boj o konečné páté místo s Norskem, které podlehlo Koreji 1:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Konstantin Šichov z Ruska, brankář Martin Kudela z České republiky a Jevgenij Petrov z Ruska.

Článek

„Rozhodla individuální kvalita," povzdychl si trenér českého národního týmu Jiří Bříza. „Věděli jsme, že naše jedinou šancí je dát první gól a potom to kvalitně odbránit. To se ale nepodařilo, museli jsme hru trochu otevřít a nezvládli bránit jejich přechod do útočného pásma," upozornil Bříza.

Češi ani ve čtvrté utkání nevstřelili branku. Nejblíže prvnímu zásahu na turnaji byl ve třetí části obránce David Motyčka. Pukem trefil brankáře, stejně jako dorážející Václav Hečko. „Ona to zase tak velká šance nebyla. Byl jsem sice před brankářem sám, ale bohužel hrozně blízko, navíc se puk se různě točil. Nešlo to dát," popisoval 34letý reprezentant.

Nula v kolonce vstřelených gólů domácí reprezentanty nijak neděsí. „Nemáme z toho radost, ale ani nejsme v depresi. Nálada je dobrá, protože my nechceme hrát s týmy, které bychom poráželi a nic si z těch zápasů neodnesli. Chceme hrát s těmi lepšími, učit se od nich, abychom v budoucnu mohli být jako oni, nebo i lepší. Máme nové hráče, za rok jich přišlo pět, což se nám nestalo deset let. Furt nabíráme a budujeme nový tým. Učíme je od začátku nové dovednosti, abychom byli lepší," vykládal zkušený český reprezentant.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva David Motyčka z České republiky a Alexej Jeremin z Ruska.

V pátek večer se čeští parahokejisté s Ostravou rozloučí. Nastoupí Norsku, které nestačilo na Koreu. Pokud vyhrají, skončí pátí a zajistí si účast na paralympiádě v Pekingu.

„To je náš úkol. To utkání musíme vyhrát. Kvalita je na straně Koreje, takže budeme hrát asi proti Norům. Známe je, hrajeme proti nim už roky. Když budeme dobře naladěni, tak bychom to poslední utkání měli úplně v pohodě zvládnout," zdůraznil ještě před zápasem Norska s Koreou Motyčka.

MS v parahokeji v Ostravě - čtvrtfinále:
ČR - Rusko 0:7 (0:4, 0:2, 0:1)
Branky: 7. a 45. Šichov, 8. Sokolov, 10. Terentěv, 11. Lisov, 27. Galkin, 30. Chamzin.

Reklama

Související témata: