Hlavní obsah

Česko - Izrael 3:1České softbalistky vybojovaly na ME důležitou výhru, klíčové zápasy ještě přijdou

Řím

Mistrovství Evropy v Itálii jde do závěrečné fáze. V elitní skupině pro nejlepších šest týmů si české softbalistky připsaly důležitou výhru 3:1 nad Izraelem. Během dne naopak těsně prohrály se Španělskem 0:1. V pátek se utkají s Francií a s Nizozemskem. „Pokud chceme pomýšlet na boje o medaile, tak musíme oba zápasy vyhrát," prohlásila Veronika Pecková, nadhazovačka českého týmu.

Foto: ČSA

České softbalistky prohrály na ME se Španělskem, pak ale vybojovaly důležitou výhru.

Článek

„Byl to náročný zápas. Soupeřky mé nadhozy dobře odhadovaly, musely jsme zjistit, kam si můžeme dovolit házet, jaká je strike-zóna. Poté už to šlo," hodnotila náročný duel reprezentantka Pecková.

Velmi napínavý byl pro Češky duel proti Španělkám. O vítězi rozhodla až nastavená směna. V ní se české softbalistky dostaly na třetí metu, ale doběh si nepřipsaly. Naopak Španělkám se to podařilo, což jim stačilo k vítězství. „Zápas to byl neuvěřitelně napínavý. Bohužel se nám nepodařilo poměrně dlouhou dobu přizpůsobit nadhazovačce. Šance jsme měly, na metách jsme byly," konstatovala Jana Furková.

Český tým má v elitní skupině Top 6 zatím na kontě jednu výhru nad Izraelem a dvě prohry (s Itálií a se Španělskem). České reprezentantky tak čekají v pátek na šampionátu klíčové zápasy, nejdříve se utkají s Francií a poté s Nizozemskem. „Když vyhrajeme všechna utkání, tak bychom měli být ve finále, pokud nezaváhají favorité. Budeme o to bojovat," prohlásil trenér Vojtěch Albrecht.

Mistrovství Evropy softbalistek v Itálii:
Španělsko - Česko 1:0
Česko - Izrael 3:1

Reklama

Související témata: