Hlavní obsah

Triatlonista Volár má z republiky zlatý hattrick, mezi ženami vyhrála Hrušková

Jan Volár se stal potřetí za sebou mistrem republiky v olympijském triatlonu, další medaile získali debutant na této trati Filip Michálek před Filipem Václavíkem. Mezi ženami získala v Příbrami český titul Alžběta Hrušková, která doběhla druhá za Slovenkou Romanou Gajdošovou.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Vzhledem k tomu, že v areálu Nový rybník je podle hygienické stanice velmi špatná kvalita vody, přesunuli pořadatelé 1500 metrů dlouhou plaveckou část do nedalekého venkovního bazénu. V padesátimetrové dráze plavalo nejrychleji trio Volár, Václavík a Michálek, které se dělilo o jednu dráhu. Ztrátu naopak nabrali další favorité David Martin s Janem Čelůstkou.

"Domluvili jsme se Filipem Václavíkem a Filipem Michálkem, že si pomůžeme a budeme se střídat, díky tomu to pro mě bylo asi nejjednodušší plavání v životě," usmíval se Volár. Do cyklistické části pak závodníci startovali tak, jako kdyby opouštěli vody Nového rybníka – museli přiběhnout do prvního depa, kolo pak dovést k cyklistické části a teprve pak mohli nasednout.

Triatlonisté pro sebe měli uzavřenou silnici mezi Příbramí a Milínem, absolvovali čtyři okruhy dlouhé 10 km bezhákovým způsobem. Jako první přijel do depa Volár, s odstupem za ním pak byli společně Michálek s Václavíkem. Volár si náskok zhruba 40 vteřin při běhu po štěrkových cestách u Nového rybníka bezpečně pohlídal. Zvítězil v čase 1:56:34.

Za novou domácí mistryní Hruškovou doběhly pro zbylé české medaile Michaela Štěrbová a Hana Kolářová.

Mistrovství ČR v olympijském triatlonu v Příbrami:
Muži:
1. Volár (Etriatlon Team) 1:56:34
2. Michálek (TRI KLUB Příbram) 2:00:04
3. Václavík (TITAN TRILIFE) 2:00:39
Ženy:
1. Gajdošová (SR) 2:12:21
2. Hrušková (KONRAD TOOLS TEAM) 2:15:33
3. Štěrbová (ČR) 2:18:05
...
5. Kolářová (Triathlon Team Tábor) 2:21:19

Reklama

Související témata:
Hrušky