Hlavní obsah

Náhradnice amerického týmu sportovních gymnastek měla pozitivní test na covid

Koronavirus se před startem olympijských her objevil i ve výpravě amerických sportovních gymnastek. Pozitivní test měla na přípravném kempu v Japonsku jedna z náhradnic Kara Eakerová, členky šestičlenného hlavního týmu v čele s čtyřnásobnou olympijskou šampionkou Simone Bilesovou trénují odděleně.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Americká gymnastka Kara Eakerová

Článek

Eakerová musela do izolace a spolu s ní i další gymnastka z čtyřčlenného týmu náhradnic Leanne Wongová. Agentuře AP to potvrdil osobní trenér obou závodnic Al Fong. Ostatní mohou pokračovat v přípravě.

Osmnáctiletá Eakerová měla o víkendu test, který byl označen jako falešně pozitivní. Následné přetestování přineslo negativní výsledek, další testy už ale opakovaně vyšly pozitivní. Podle Wongové byla přitom Eakerová před dvěma měsíci proti koronaviru naočkována.

Olympijské hry odstartují v pátek a pozitivní test na covid-19 mělo v Tokiu už několik účastníků včetně čtyř sportovců. Prvními nakaženými sportovci v olympijské vesnici byli dva jihoafričtí fotbalisté. Celkem organizátoři zaznamenali 50 případů koronaviru.

Nákaza se nevyhnula ani české výpravě. Po jednom ze členů realizačního týmu měl pozitivní test také plážový volejbalista Ondřej Perušič a hrozí mu, že přijde minimálně o úvodní zápas turnaje.

Reklama