Hlavní obsah

Draci a Arrows opět ve finále

Praha
Aktualizováno

Czech Series, tedy finálová série letošního ročníku baseballové extraligy, bude mít stejné složení jako v roce 2020. Ze semifinálových sérií postoupili obhájci titulu Draci Brno i loňští vicemistři Arrows Ostrava. Oba týmy zvládly série ve dvou utkáních. Lehčí cestu měli Draci v zápasech s nováčkem z Hluboké, Arrows museli v sérii s Eagles více zabojovat.

Foto: baseball.cz, Stanislav Janů

V akci Omar Hernandez z Draků Brno.

Článek

Tradiční obsazení, ve finále se utká stejná dvojice jako v letech 2020, 2018 a 2017. Oba účastníci Czech Series si se svými soupeři v semifinále poradili ve dvou utkáních.

Výsledkově lehčí práci měli obhájci titulu Draci s nováčkem letošního ročníku Hlubokou. Na domácím hřišti zvítězili v prvním duelu 6:2. Na hřišti soupeře pak zvítězili 6:1.

Hluboká ale nemusí truchlit, jako nováček soutěže končí na celkovém 4. místě. "Do extraligy jsme se probojovali po dlouhých 16 letech v První lize. Cílem proto bylo udržet extraligovou účast a bojovat o nadstavbovou TOP6. Že jsme se nakonec dostali až mezi nejlepší čtyři týmy, je obrovský úspěch celé sokolské party," poukazuje David Šťastný, nadhazovač a předseda klubu.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Tak jen pojďte, holenkové... Martin Mužík ze Sokola Hluboká.

Více práce měli Arrows s Eagles. První duel v Ostravě se rozhodoval až v nastavené směně. O vítězství domácích 3:2 rozhodl walk-off hit Petra Čecha. Ve druhém zápase se Pražané dotáhli až na skóre 6:7. Víc už ale ostravská obrana nedovolila a Arrows tak mohli slavit. "Byl to těžký soupeř a k úspěchu nám chyběly jen malé věci," komentuje sérii Marek Slabý, spojka krčského týmu. Zkušený reprezentant a třetí meta Petr Zýma dodává: "Úroveň hry v této fázi sezony je o perfektním baseballu. Předváděli jsme ho na kopci a v obraně, ale chyběl nám v podstatě jeden hit. V sérii jsme odvedli slušný baseball, nesložili zbraně a šli jsme jim po krku. Určitě odcházíme s hlavou nahoře."

Eagles si tak proti loňsku polepšili o jednu příčku a končí na 3. místě.

Czech Series se hraje na tři vítězná utkání a startuje již příští víkend.

Baseballová extraliga, semifinále - 2. zápasy:
Sokol Hluboká - Draci Brno 1:6, konečný stav série 0:2
Eagles Praha - Arrows Ostrava 6:7, konečný stav série 0:2
Konečné pořadí na 3.-6. místě:
3. Eagles Praha
4. Sokol Hluboká
5. Tempo Praha
6. Hroši Brno

Reklama