Hlavní obsah

Draci ovládli úvodní duel finále extraligy

Brno

První výhru v Czech Series, finále baseballové extraligy, berou po dramatickém závěru Draci Brno. Ujali se vedení v zápase hned třemi body v první směně. V koncovce zápasu Arrows v útoku zatlačili, naplnili mety, donutili soupeře ke dvojímu střídání na nadhozu, ale aut na domácí metě jejich snažení zastavil na pouhých dvou dobězích.

Foto: baseball.cz, Petr Coufal

Radim Chroust z Draků Brno

Článek

Na kopec se jako startující nadhazovači postavili Drak Radim Chroust a Ondřej Satoria z Arrows. Druhý z nich měl v úvodu daleko více práce. Dubový a Helder se dostali po hitech na metu a Hernandez dostal úmyslnou metu zdarma, což se ale Ostravským nevyplatilo. V pořadí třetí hit Draků z pálky Přemka Chrousta, meta zdarma pro Pavla Budského a další hit Kalábka nastavily skóre zápasu na 3:0 pro domácí. Poté už začal Satoria ale úřadovat, společně s obranou nepustil na metu celkem 15 hráčů Draků v řadě, a nakonec odházel celé utkání.

Radima Chrousta vystřídal do 8. inningu mladý David Mergans, kterého v 9. hře po metě zdarma střídal Omar Conoropo. Tah však trenérům Draků nevyšel. Hity Holtze a Čecha znamenaly obsazení všech met bez autu. Na prkno se tak postavil Martin Schneider a dokázal dvěma strike outy dostat výhodu opět na stranu domácích. Při dvou autech a všech obsazených metách se podařil odpal ostravskému Martinu Šmoldasovi. Pro bod dokázali doběhnout Malík a Holtz, Čech už byl ale po příhozu Adama Hajtmara na domácí metě aut.

Draci tak vstoupili do letošní Czech Series vítězně, stejně jako loni, kdy získali titul po výhře 3:1 na zápasy.

Série se nyní přesouvá na sobotní duel do Ostravy, kde se hraje od 16:00.

Finále baseballové extraligy - 1. zápas:
Draci Brno - Arrows Ostrava 3:2

Reklama

Související témata: