Hlavní obsah

Stolní tenista Suchánek je na paralympiádě v osmifinále

Stolní tenista Jiří Suchánek postoupil na paralympijských hrách v Tokiu do osmifinále. Bronzového medailistu z předchozích her v Riu de Janeiro nezastavila ani úvodní porážka 1:3 od francouzského obhájce prvenství a světové jedničky Fabiena Lamiraulta, druhé postupové místo v tabulce si zajistil po hladké výhře 3:0 nad Tomaszem Jakimczukem z Polska. O účast ve čtvrtfinále se devětatřicetiletý český vozíčkář utká v pátek se Slovákem Jánem Riapošem, šampionem z Londýna 2012.

Foto: Profimedia.cz

Stolní tenista Jiří Suchánek

Článek

Turnaj skončil pro Filipa Nacházela, který po středeční výhře 3:1 nad světovou pětkou Kimem Čung-kilem z Koreje tentokrát neuhrál ani set proti Polákovi Krzysztofu Žylkovi. Stejným poměrem podlehl i další český vozíčkář Petr Svatoš americkému soupeři Jensonu Emburghovi a po druhé porážce je také ze hry venku.

Shodně sedmá místa vybojovali dráhový cyklista Ivo Koblasa a plavec Tadeáš Strašík, kteří závodí v kategoriích sportovců po prodělané dětské mozkové obrně.

Osmadvacetiletý Koblasa zajel na tokijském velodromu v kategorii C2 sedmý čas v kvalifikaci stíhacího závodu na 3000 metrů s dvanáctisekundovým odstupem na boje o medaile. Jednadvacetiletý Strašík startoval přímo v osmičlenném finále prsařské stovky kategorie SB9 a za bronzem zaostal o více než pět sekund.

Reklama