Hlavní obsah

Milník pro squashistu Solnického: poprvé se dostal do elitní stovky!

Úspěch, který ho překvapil. Jakub Solnický se poprvé v kariéře dostal do elitní světové stovky. Squashista z Ostravy je momentálně na 95. místě. Před novou sezonou je to pro něho skvělá motivace! „Byl to jeden z dlouhodobějších cílů. Jsem rád, že se to povedlo. Trochu se to urychlilo koronavirovou pandemií, protože se zúžil program turnajů. A na těch, které byly, jsem celkem uspěl," prohlásil Solnický, který se těší na domácí šampionát, který se v říjnu opět bude konat v Ostravě.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Jakub Solnický.

Článek

Byla to zvláštní a velmi složitá sezona. Jenže Jakuba Solnického vykopla nakonec do výšin. Během srpna se totiž dostal do první světové stovky. Ostravský squashista nasbíral důležité body na turnajích, kterých se mohl účastnit. „Jsem velmi vděčný za to, že jsem si minulou sezonu mohl alespoň někde zahrát. Například v Praze uspořádala squashová asociace několik turnajů, na kterých se mi dařilo. Na Strahově jsem jeden z nich vyhrál," popsal Solnický.

Stal se tak čtvrtým českým hráčem, který se dostal mezi elitu. Momentálně je mezi světovou stovkou Daniel Mekbib a Martin Švec, v minulosti do ní dlouhodobě patřil legendární Jan Koukal. „Na každém turnaji v Česku jsem uhrál dobrý výsledek, dostal se do semifinále nebo finále. Jeden jsem vyhrál. Tvrdá dřina v lockdownu se vyplatila," měl radost český squashista, který se v září představí minimálně na dvou turnajích v zahraniční.

„Potřebuji se zúčastnit co největšího počtu akcí. Cílem je být nejlépe postaveným Čechem na žebříčku PSA," vyhlásil Solnický a odtajnil také další přání – chce vyhrát poprvé v kariéře domácí šampionát. Ten dlouhodobě ovládal Jan Koukal a nyní několikrát za sebou vyhrál Daniel Mekbib. Solnického posilují vzpomínky na minulý šampionát, který se konal v ostravském sportovním centru Fajne. „Jenom když vidím video, kde skandují fanoušci mé jméno a fandí mi, tak mám z toho husí kůži. Moc se těším, že si to zopakujeme. Rozhodně se pokusím vybojovat titul."

Reklama