Hlavní obsah

Strach o šampiona! Paralympijský tenista zkolaboval

Tokio/Praha

V deseti měsících mu byla diagnostikována dětská mozková obrna. Belgičan Joachim Gerard se ale nevzdal a stal se velmi úspěšným paralympijským tenistou. Na probíhajících hrách v Tokiu bojoval o další úspěch, ale ve středu večer upadl do bezvědomí a nyní je v péči lékařů.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Belgický paralympijský tenista Joachim Gerard upadl do bezvědomí

Článek

Informoval o tom Belgický paralympijský výbor. Vozíčkář Gerard vypadl na turnaji ve dvouhře ve třetím kole se Španělem Caverzaschim, se svým parťákem Vandorpem nestačil ve čtvrtfinále čtyřhry na britský pár Reid-Hewett.

K nešťastné události došlo ve středu večer v olympijské vesnici, kde dvaatřicetiletý tenista náhle zkolaboval. Byl okamžitě převezen do nemocnice, kde podle posledních zpráv nabyl vědomí a reaguje.

Podle prvních vyšetření zkolaboval kvůli problémům se srdcem, na další vyšetření se čeká. Belgický paralympijský tým vyzval k respektování soukromí sportovce.

Na svém kontě má Gerard zlato z paralympiády v Riu a letos vyhrál grandslamové turnaje v Austrálii a na Wimbledonu. Je také čtyřnásobným šampionem ve čtyřhře a ve světovém žebříčku mu ve dvouhře patří aktuálně třetí příčka.

Reklama