Hlavní obsah

ČR - Švýcarsko 6:2České florbalové juniorky obhájily na MS bronz

České florbalové juniorky obhájily na mistrovství světa ve švédské Uppsale bronz z roku 2018 ze St. Gallenu. V utkání o 3. místo zdolaly Švýcarsko 6:2 a na devátém šampionátu získaly čtvrtou medaili. Třetí skončily také v roce 2010 v Olomouci a o čtyři roky později v polském Zbaszynu.

Foto: Český florbal

České florbalové juniorky obhájily bronz.

Článek

Český tým, který po třech výhrách ze třetí zápasů v základní skupině včetně premiérového úspěchu v historii proti Švédsku v sobotu prohrál v semifinále s Finskem 2:5, musel od poloviny úvodní části dohánět ztrátu. Za záda brankářky Viktorie Karasové zapadl tečovaný pokus Gentiany Behluliové.

Švýcarská gólmanka Svenja Schöniová odolávala do 32. minuty, kdy se před ni dostala Pavlína Bačová a blafákem do bekhendu vyrovnala. Za 75 sekund obrátila stav střelou z otočky Lucie Řezáčová.

V 36. minutě sice neproměnila trestné střílení Michaela Kubečková, ale 115 sekund před koncem druhé části z dorážky zařídila dvoubrankový náskok Lucie Želízková, která stejně jako Kubečková má i bronz ze Švýcarska.

Po 65 sekundách třetí třetiny dostala Švýcarky na kontakt svým druhým gólem v utkání Behluliová. V 54. minutě ale uklidnila výběr trenéra Tomáše Martiníka střelou z dálky Vanessa Rebecca Keprtová. V závěru se ještě trefily opět Bačová a také Eliška Chudá.

Mistrovství světa juniorek ve florbalu v Uppsale (Švédsko):
O 3. místo:
Česko - Švýcarsko 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Branky: 32. a 59. Bačová, 34. Řezáčová, 39. Želízková, 54. Keprtová, 60. Chudá - 11. a 42. Behluliová.
O 8. místo:
Německo - Rusko 4:3 (1:2, 0:0, 3:1).
Finále:
Finsko - Švédsko 5:4 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Konečné pořadí:
1. Finsko
2. Švédsko
3. Česko
4. Švýcarsko
5. Lotyšsko
6. Polsko
7. Slovensko
8. Německo
9. Rusko.
All Star tým: Viktorie Karasová (ČR) - Ulla Valtolaová (Finsko), Vanessa Rebecca Keprtová (ČR) - Nellie Öhgrenová (Švédsko), Suvi Hämäläinenová (Finsko), Maja Viströmová (Švédsko).

Reklama