Hlavní obsah

Historický úspěch pro český badminton: junioři vybojovali bronz na ME

Praha

Jeden z největších úspěchů českého badmintonu! Česká reprezentace do 17 let vybojovala bronzové medaile na mistrovství Evropy v Podčetrteku, když porazila Švédsko. V rozhodujícím duelu otočily nepříznivý vývoj Petra Maixnerová s Lucií Krulovou, které získaly třetí bod. Semifinále proti Francii bylo už nad síly českých hráčů a prohráli 0:3. „Upřímně mi to furt nedochází. Jsem moc ráda, že jsem mohla reprezentovat Česko na takové akci. Splnil se mi sen, každý chce mít medaili z ME a nám se to povedlo," prohlásila Lucie Krulová.

Foto: Český badminton

Česká badmintonová reprezentace do 17 let vybojovala bronzové medaile na mistrovství Evropy.

Článek

Jde o vůbec první medaili z týmového evropského šampionátu pro český badminton. Mládežnický výběr procházel turnajem ve Slovinsku skvěle, ve skupinové fázi ztratil pouze dva sety. Junioři porazili Slovensko, Švýcarsko a Rakousko. Ve čtvrtfinále na ně ale čekala badmintonová velmoc ze Švédska. Do utkání však čeští badmintonisté vstoupili bez respektu, když Jan Rázl s Petrou Maixnerovou vyhráli smíšenou čtyřhru.

„Kdybych měl říct, který bod byl rozhodující, tak bych řekl asi úvodní mix. Pokud jsme chtěli se Švédskem uspět, tak jsme potřebovali právě v tomto zápase zvítězit. Poté jsme věděli, že další body bychom měli uhrát přes holky," prohlásil Španěl Oscar Martínez, trenér českého týmu. A povedlo se.

Foto: Český badminton

Česká badmintonová reprezentace do 17 let vybojovala bronzové medaile na mistrovství Evropy.

Duel rozhodly Lucie Krulová s Petrou Maixnerovou. Ve třetím rozhodujícím setu prohrávaly 1:4, od té doby už dominovaly. „Atmosféra byla šílená, za stavu 20:14 jsem viděla obličeje všech členů týmu. Věřili nám, že to dáme. Myslím, že jsme ze sebe všichni vydali maximum a výsledky tomu odpovídají. Měli jsme nejlepší podporu ze všech a to nám pomohlo k medaili," popisovala Krulová.

Reklama

Související témata: