Hlavní obsah

ČR - Slovensko 13:3Baseballisté porazili Slovensko a postoupili do čtvrtfinále ME

Čeští baseballisté postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Po pondělní prohře 1:11 s obhájci titulu z Nizozemska dnes v Itálii suverénně porazili 13:3 Slovensko a zajistili si druhé postupové místo ve skupině D. Ve čtvrtek je čeká Izrael. Z první příčky jde dál Nizozemsko, které základní část uzavřelo výhrou 15:5 nad Švédskem.

Článek

Čeští pálkaři se v duelu v Nizozemskem nedokázali prosadit přes nadhazovače Shairona Martise. "Je to zkušený borec, který hrál i MLB. Vedle rychlých nadhozů do toho zapojil i nadhoz, který kromě toho, že je rychlý, tak na poslední chvíli zahne. Umisťování nadhozů měl hodně pod kontrolou, v sezoně se s tímto typem nadhozu málokdy potkáme, dnes to bylo navíc pod světly, což je vždy těžší," uvedl v tiskové zprávě kapitán reprezentace Jakub Malík.

Jediný český bod zaznamenal ve čtvrté směně za stavu 0:6 Matěj Hejma, jenž stejně jako ve vítězném duelu proti Švédsku (6:1) trefil homerun. Trenéři prostřídali celkem šest nadhazovačů a na hřiště se dostali všichni hráči ze soupisky. "Byl to náš plán. Věděl jsem, že půjdu do hry po Markovi Minaříkovi, a byl jsem na to nachystaný. Musíme být ready na další zápasy, teď pro nás začíná play off baseball a my musíme být stoprocentně připraveni na to, co přijde," řekl nadhazovač Draků Brno Filip Čapka.

Mistrovství Evropy v baseballu v Itálii:
Skupina D:
ČR - Slovensko 13:3
Nizozemsko - Švédsko 15:5

Reklama

Související témata: