Hlavní obsah

Česko - Velká Británie 8:5Emotivní závěr jedné kapitoly. Baseballisté končí na mistrovství Evropy pátí

Turín
Aktualizováno

Česká baseballová reprezentace na mistrovství Evropy v Itálii zvládla utkání o 5. místo. Velkou Británii porazila 8:5 a získala tak na šampionátu stejné umístění jako v roce 2019. Závěrečný duel končil ve velkých emocích. Pro některé hráče a také pro trenéra Mikea Griffina a celý realizační tým se jednalo o poslední společný turnaj.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Marek Minařík během utkání s Nizozemskem.

Článek

Češi začali utkání o 5. příčku aktivně a hned v první směně obsadili dvě mety. Tentokrát ale z útoku ještě nic nebylo. Vše si český tým vynahradil v dalších dvou směnách, ve kterých posbíral díky sérii hitů a homerunu Petra Čecha celkem pět bodů. Soupeř se začal v průběhu zápasu na startujícího Borise Bokaje také prosazovat a na začátku 4. směny ho tříbodový homerun Benjamina Andrewse dostal na jednobodový dostřel.

Čeští hráči ale pokračovali v útočném naladění, Matěj Hejma přidal 4. homerun v turnaji a skóre na české straně začalo opět trochu narůstat. Bokaje vystřídal na jedu směnu Tomáš Duffek, závěr utkání pak na nadhozu patřil Martinu Schneiderovi. Byl naprosto nekompromisní a během tří směn pustil na metu pouze jednoho britského pálkaře. Poslední, osmý český bod pak získal v 7. hře Vojtěch Menšík po odpalu Martina Mužíka.

Baseballisté představují nové dresy české reprezentaceVideo: Baseball Czech

„Výhru jsme chtěli věnovat hlavně našim trenérům, všem, kteří za naším programem tak dlouho stáli. V turnaji jsme mysleli na víc, chtěli jsme ho vyhrát, ale to je baseball, rozhodovaly malé věci. Je skvělé, že jsme zápas vyhráli, předvedli super výkon a teď už to bude na dalších klucích, kteří snad pochodeň ponesou dále," líčí kapitán týmu Jakub Malík.

Závěr utkání byl velmi emotivní, protože pro některé hráče a také pro trenéra Mikea Griffina a celý realizační tým se jednalo o poslední společný turnaj. "Emoce byly velké. Pro spoustu z nás skončila jedna životní kapitola, která nás naplňovala jak mimo hřiště, tak na hřišti. Co pro nás udělali trenéři i celý managment staff, je něco neskutečného. Splnit cíl, vyhrát nebo získat medaili, se nám nepovedlo, ale jsme všichni hrdí, kam jsme český baseball za roky posunuli. Takže myslím, že můžeme být spokojeni," neskrývá dojetí univerzál Martin Schneider a potvrzuje svůj konec v reprezentaci.

Ve finále se v neději utká Nizozemsko s Izraelem, o bronz bude hrát domácí Itálie se Španělskem.

Mistrovství Evropy v baseballu v Itálii:
O 5. místo:
Česká republika - Velká Británie 8:5

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články