Hlavní obsah

Bernardová urazila při ultratriatlonu z Doveru do Prahy 1111 kilometrů

Po sedmi a půl dnech dokončila zlínská plavkyně Abhejali Bernardová ultratriatlon, při kterém na trase z Doveru do Prahy urazila 1111 kilometrů. Nejprve podruhé v životě přeplavala kanál La Manche, poté jela na kole z Calais do rodného Chebu, odkud běžela do Prahy. Do cíle své cesty na Střeleckém ostrově se dostala v pondělí.

Foto: Sport.cz

Abhejali Bernardová

Článek

"Přeplavba byla hodně těžká, ale teď mi přijde, že už to bylo hodně dávno. Kromě větru a proudu jsem zase bojovala s mořskou nemocí, která pak plně propukla na cestě zpět," uvedla Bernardová v tiskové zprávě.

"Cyklistika stála kromě fyzických sil i hodně mentální energie a koncentrace, aby jel člověk za plného provozu bezpečně, když už se únava začínala akumulovat. Čtyři dny v sedle mi zablokovaly žebra, takže jsem se při běhu nemohla pořádně nadechnout. Sobota byla nejtěžší den, skoro úplně mi došla energie. Každopádně dostat se vlastními silami z Anglie do Prahy - skoro tomu sama nemůžu uvěřit. Mám ale důkaz v podobě spousty puchýřů na nohách," dodala čtyřiačtyřicetiletá sportovkyně, která na kole ujela téměř 900 kilometrů a zbylých 180 kilometrů uběhla.

La Manche poprvé přeplavala před deseti lety za 14 hodin a 37 minut. Tentokrát k tomu potřebovala o 56 minut více. V roce 2018 jako desátá plavkyně na světě dokončila projekt Ocean's Seven, jehož smyslem je absolvování sedmi obtížných dálkových plaveb po celém světě.

Reklama

Související témata: