Hlavní obsah

Španělsko - Portugalsko 2:4 PPPřemožitelé českých futsalistů Španělé vypadli ve čtvrtfinále MS s Portugalskem

Španělští futsalisté, kteří v osmifinále mistrovství světa vyřadili českou reprezentaci, dohráli hned v dalším zápase. Ve čtvrtfinálovém utkání s Portugalskem sice vedli 2:0, ale nakonec podlehli 2:4 po prodloužení a ztratili šanci na třetí titul.

Článek

Zatímco Španělé mají ze světových šampionátů šest medailí, portugalští futsalisté se dostali mezi nejlepší čtveřici teprve potřetí. Jejich nejlepším výsledkem je bronz z roku 2000, na minulém šampionátu v roce 2016 skončili čtvrtí.

Mistři světa z let 2000 a 2004 Španělé, kteří porazili v pátek český tým 5:2, si vytvořili dvoubrankový náskok v úvodu druhého poločasu během necelých dvou minut. Portugalcům se však povedlo vyrovnat a v prodloužení zápas otočili stejně jako ve finále posledního mistrovství Evropy se Španělskem v roce 2018.

V semifinále se portugalský tým utká s Kazachstánem, který zdolal Írán 3:2 a pokračuje ve svém historickém tažení. Při dosavadních dvou účastech na MS bylo jeho maximem 11. místo. O druhém finalistovi se rozhodne v souboji Argentiny s Brazílií.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě - čtvrtfinále:
Španělsko - Portugalsko 2:4 po prodl. (2:2, 0:0)
Írán - Kazachstán 2:3 (2:0).

Reklama

Související témata: