Hlavní obsah

Korea - Česko 6:4Baseballisté ani při loučení s Mexikem neuspěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obregón

Ani v posledním utkání na MS U23 nedokázali čeští baseballisté navázat na výhru z úvodního utkání s domácím Mexikem a podlehli korejskému týmu 4:6. Korea je druhá ve světovém žebříčku a na minulém MS obsadila 4. místo. Letošní šampionát jí ale nevyšel podle představ, když nepostoupila do skupiny bojující o medaile. Ve skupině o 7.-12. místo pak ale porazila všechny soupeře. Češi skončili dvanáctí.

Foto: baseball.cz, Lukáš Ercoli

Viktor Večerka během šampionátu v Mexiku.

Článek

Češi se v utkání ujali vedení hned v první směně, po hitu Marka Chlupa doběhl na domácí metu Jakub Kubica. Pak už ale úřadovali korejští pálkaři a také nadhazovači. Za celý zápas rozdali českým hráčům 13 strike outů. Korea navýšila své vedení až na 6:1 po 4 směnách. Na českém kopci se po startujícím Janu Nebenführovi představil Petr Hrbek a poslední dvě směny bez obdrženého bodu doházel Viktor Večerka.

Čeští hráči vykřesali naději na zvrat utkání v 5. inningu, kdy Vojtěch Menšík při dvou obsazených metách odpálil dlouhý homerun do levého pole. Češi měli v průběhu zápasu i další šance ke skórování, ty však nedokázali, tak jako v celém turnaji, využít a museli spolknout sedmou porážku na MS v řadě.

Baseballisté představují nové dresy české reprezentaceVideo: Baseball Czech

Čeští baseballisté tak končí na 12. příčce, stejně jako v roce 2018. Tentokrát ale hráli se všemi soupeři vyrovnané partie, ani jednou neprohráli rozdílem. O lepší výsledek je připravila hlavně neproduktivní pálka.

Mistrovství světa baseballistů do 23 let v Obregónu (Mexiko):
Skupina o 7. až 12. místo:
Korea - Česká republika 6:4
Češi skončili dvanáctí.

Reklama

Související témata: