Hlavní obsah

Squashistka Serme má formu! Na US Open vybojovala životní vítězství

Cítí se nejlépe v kariéře a dočkala se odměny v podobě životní výhry. Squashistka Anna Serme má za sebou v této sezoně starty na mistrovství světa v Chicagu či na prestižních podnicích British a Egyptian Open. Všude prohrála v prvním kole. Až nyní se nejlepší česká squashistka dočkala – na US Open přehrála 39. hráčku světa. „Nepředváděla jsem sice svoji nejlepší hru, ale o to víc jsem bojovala," zářila štěstím Serme, které bude v říjnu obhajovat titul na domácím šampionátu v Ostravě.

Foto: Nathan Clarke

Česká squashistka Anna Serme vybojovala životní vítězství.

Článek

Od roku 2015 se pohybuje v nejlepší světové stovce, letos se však dostala na maximum. Anna Serme drží 55. místo v žebříčku PSA. I proto dostává pozvánky na nejprestižnější squashové turnaje. Neminulo ji US Open ve Philadelphii. „Po uzávěrce jsem byla první náhradnicí, takže jsem věděla, že mám velkou šanci se tam dostat, ale přece jen jsem nechtěla letenky kupovat, když to ještě nebylo jisté. Během posledního týdne se ale několik hráček odhlásilo," zavzpomínala Serme, jak si letenku kupovala na poslední chvíli.

Zkušenosti z těžkých bitev dokázala využít. V pěti setech dokázala porazit Milou van der Heijden z Nizozemska. To je pro Serme první úspěch na turnajích platinum, tedy té nejvyšší kvality. „Na předešlých akcích v Egyptě jsem byla hodně blízko výhře proti podobně postaveným hráčkám. Věděla jsem, že na to mám. Šla jsem do toho s cílem vyhrát, právě díky těm předešlým zkušenostem. Už jsem si nepokládala otázku, jestli na turnaj patřím," dodala česká squashistka, která v pátém setu prohrávala 5:10 a přesto rozhodující sadu získala poměrem 12:10.

Ve druhém kole nastoupila proti zkušené hráčce Joshna Chinappa z Indie. „Má hodně specifickou hru. Nechce se jí chodit do dlouhých výměn, je velmi silná na volejích. Nedokázala jsem se dostat do hry, jen ve druhém setu jsem jí víc vzdorovala a prosadila se. Bohužel se taky projevila únava, protože jsem stále zápasila s jetlagem a špatně jsem spala," komentovala následnou porážku ve třech setech Serme.

Česká jednička by se i tak mohla také díky této výhře dostat do nejlepší padesátky světa. „Tím bych měla jistotu, že se budu na platinum turnaje dostávat hned a nebudu muset čekat v rezervě, jestli se někdo odhlásí," prozradila česká reprezentantka.

Už 22. října se objeví v Česku, kdy startuje mistrovství republiky v ostravském klubu Fajne. Tradiční turnaj se přesunul z března na říjen kvůli koronavirové pandemii. „Jsem na to zvědavá, je zvláštní hrát MČR na podzim, když se teprve sezona rozbíhá," dodala Serme.

Reklama