Hlavní obsah

Hanzlíčková na MS prohrála zápas o bronz a skončila pátá

Oslo
Aktualizováno

Zápasnice Adéla Hanzlíčková prohrála na mistrovství světa duel o bronz s Američankou Tamyrou Mensahovou-Stockovou z USA na body a obsadila páté místo. Česká volnostylařka na mistryni světa z roku 2019 a olympijskou vítězku z Tokia nestačila a favoritce podlehla 1:10. Pátým místem nicméně překonala své maximum, kterým byla devátá příčka na MS v roce 2018. Český zápas si odvezl cenný kov z MS naposledy v roce 2007 díky bronzu Marka Švece.

Foto: Sport.cz

Zápasnice Adéla Hanzlíčková na archivním snímku

Článek

Sedmadvacetiletá Hanzlíčková ve středu na šampionátu prohrála hned svůj první duel, v němž nestačila na Rin Mijadžiovou. Japonka ale následně porazila Litevku Danuté Domikaitytéovou a poté překvapivě i Mensahovou-Stockovou a postoupila do finále, v němž dnes podlehla Meerim Žumanazarovové z Kyrgyzstánu.

Tažení japonské zápasnice posunulo Hanzlíčkovou do oprav, v nichž se jediná česká žena na MS střetla s Domikaitytéovou. Hanzlíčková navázala na letošní vítězství nad Litevkou z mistrovství Evropy i kvalifikačního turnaje o postup na olympijské hry do Tokia a vyhrála 2:1. Dvojnásobná medailistka z ME získala dva body už po minutě boje po ubráněném útoku soupeřky, které do konce šestiminutovky dovolila pouze snížit.

Proti Mensahové-Stockové, s kterou letos už prohrála na březnovém turnaji v Římě, zabodovala jako první už po 38 sekundách boje. Zbytek šestiminutového duelu se ale odehrál v režii favoritky.

Do šampionátu dnes zasáhl jako první český muž Petr Novák. Reprezentanta v řecko-římském stylu zdolal na úvod soutěže v kategorii do 82 kg 5:3 Japonec Satoki Mukai, jehož následná porážka v osmifinále znamenala konec na MS i pro Nováka. V Oslu se ještě v dalších dnech představí jediný český olympionik z Tokia Artur Omarov (97 kg) a Štěpán David (do 130 kg).

Mistrovství světa v zápase v Oslu:
Ženy:
Do 57 kg:
1. Maroulisová (USA)
2. Anšuová (Indie)
3. Nandžová (Jap.) a Erchembajar (Mong.).
Do 59 kg:
1. Dudovová (Bulh.)
2. Hanaiová (Jap.)
3. Saritaová (Indie) a Bátardžav (Mong.).
Do 68 kg:
1. Žumanazarovová (Kyrg.)
2. Mijadžiová (Jap.)
3. Mensahová-Stocková (USA) a Velievová (Rus.)
5. Hanzlíčková (ČR) a Di Biaccová (Kan.)
Do 72 kg:
1. Furuičiová (Jap.)
2. Bakbergenová (Kaz.)
3. Cavusogluová-Tosunová (Tur.) a Schellová (Něm.)

Reklama