Hlavní obsah

Další náhlé úmrtí! Šampion zemřel těsně před závodem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Praha

Smrt, která vyvolává řadu spekulací. Světem kulturistiky otřásá jedna tragická zpráva za druhou. Před nejprestižnějším podnikem v kulturistice a fitness Olympia Fitness & Performance Weekend 2021 byl totiž nalezen na svém hotelovém pokoji bez známek života jeden z předních kulturistů George Peterson. Kulturista je další z řady závodníků, kteří v letošním roce zemřeli.

Foto: @RXMuscledotcom, Twitter

George Peterson

Článek

Během jednoho měsíce v letošním roce zemřelo sedm (!) závodníků, včetně nejznámější české kulturistky Aleny (Kosinové) Hatvani, která zemřela několik hodin před závodem v pouhých 46 letech, zřejmě na srdeční záchvat. V minulosti přitom podstoupila dvě operace v souvislosti s rakovinou. Závažné zdravotní problémy ji ale nezastavily.

Nyní krátce před začátkem soutěže zemřel jeden z nejznámějších a nejlepších borců  současné doby. Šampionovi z loňské soutěže Tampa Pro a trojnásobnému bronzovému medailistovi z Classic Physique Olympia bylo jen 37 let.

Peterson byl nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokoji. Příčina úmrtí zatím nebyla zveřejněna, ale okamžitě se začalo opět spekulovat nad tím, že jeho srdce nevydrželo obrovskou zátěž, kterou si na sebe závodníci před soutěží kladou.

Velmi emotivně se se svým svěřencem rozloučil trenér Justin Miller, který Petersona na pokoji bez známek života našel. „Jsem v šoku, bojím se, jsem smutný. Jsem naprosto zdrcen. Když toto píšu, třesou se mi ruce," píše ve svém příspěvku na Instagramu. Miller uvedl, že den před tragickou smrtí byl americký šampion v dobré náladě, ve skvělé formě a plný sil.

O to zdrcující je zpráva o jeho skonu. Vyjadřuje se k ní řada známých jmen z oblasti kulturistiky. „Jsem v šoku, George byl absolutní legenda. Vždycky jsem byl vděčný, že jsem s ním mohl sdílet podium," napsal například Petersonův kolega Chris Bumstead.

Reklama