Hlavní obsah

Medailistka z ME Přibylová ukončila kariéru, bude maminkou

Medailistka z mistrovství Evropy a dvou závodů Světového poháru Eliška Přibylová ukončila kariéru moderní pětibojařky. Šestadvacetiletá závodnice je těhotná a na prahu nového roku se stane matkou syna, jehož otcem je životní partner a reprezentační kolega Ondřej Polívka.

Foto: Filip Komorous

Eliška Přibylová a Jan Kuf, vítězové Světového poháru v Sofii.

Článek

"Myslím, že končím definitivně. Určitě budu chtít sportovat dál, ale v pětiboji už se asi realizovat nebudu. Bylo to krásné, ale stačilo. Tím myslím, že je to tak náročné, že pokud si život s dítětem nějak představuji, tak to trénování s tím úplně nejde dohromady," uvedla Přibylová v rozhovoru na svazovém webu.

Česká reprezentantka slavila největší úspěchy v závodech smíšených dvojic. V roce 2019 získala stříbro na ME v Bathu s Davidem Kindlem, ve Světovém poháru má na kontě vítězství s Janem Kufem v Sofii (2018) a druhé místo s Polívkou v Káhiře (2019). Na mistrovství světa v Mexiku před třemi lety vybojovala s Polívkou páté místo. V posledních letech ji ale provázely zdravotní problémy včetně komplikované nákazy koronavirem.

Reklama