Hlavní obsah

Tragédie. Mladý reprezentant zemřel při autonehodě, zůstala po něm manželka a dvě malé děti

Nový Zéland/Praha

Svět ragby truchlí. V pouhých pětadvaceti letech zemřel při autonehodě maorský hráč národního týmu All Blacks Sean Wainui. Představitelé novozélandského ragby označili pondělí za „temný den“ tohoto sportu. Mladý hráč po sobě zanechal manželku a dvě děti.

Foto: @NZRugby, Twitter

Sean Wainui (uprostřed) zemřel při autonehodě.

Článek

Wainui zemřel na místě poté, co jeho auto sjelo ze silnice a narazilo do stromu. Přesná příčina nehody se zatím vyšetřuje.

Pětadvacetiletý hráč byl hvězdou v Super Ragby. Hrál za Crusaders, Chiefs a National Provisional Championship Bay of Plenty. Od roku 2015 byl také součástí novozélandského národního týmu Maori All Blacks, který je složen z hráčů s maorskými předky. Debutoval v roce 2015 a v týmu působil dodnes. V červnu letošního roku zaznamenal v dresu Chiefs jako první hráč v historii Super Ragby pět tref v zápase proti Waratahs.

Po Wainuiovi zůstala manželka Paige, dvouletý syn a nevlastní dcera. Na sociálních sítích se okamžitě po tragické zprávě začaly objevovat kondolenční vzkazy a vzpomínky. „Máme zlomené srdce. Seane, byl jsi inspirací a nikdy na tebe nezapomeneme," napsal oficiální účet All Blacks.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Sean Wainui (@seanwainui)

„Ve světě ragby padl jeden z nejvyšších totara stromů Nového Zélandu," stojí například v prohlášení Chiefs. „V myšlenkách jsem s rodinou Seana Wainuiho. Zejména s jeho manželkou a malými dětmi," napsala ikona ragbyového týmu Nového Zélandu Sonny Bill Williams.

Reklama

Související témata: