Hlavní obsah

Tragédie. Mladičká sportovkyně je po hororovém pádu v umělém spánku

Perth/Praha

Teprve osmnáctiletá nadějná žokejka, která nedávno získala ocenění pro nejlepšího nováčka sezony, je po hororovém pádu ve víkendovém dostihu v Západní Austrálii v umělém spánku. Žokejka Hannah Fitzgeraldová spadla ze svého koně Neurologic krátce po překročení cílové čáry.

Foto: @TheWestSport, Twitter

Žokejka Hannah Fitzgeraldová.

Článek

Tragická událost se stala během šestého dostihu posledního letošního mítinku dostihového klubu Kalgoorlie-Boulder Racing Club. Fitzgeraldová v závodě skončila čtvrtá, krátce poté však spadla z koně a byla s krvácením do mozku převezena do nejbližšího zdravotnického střediska.

Poté byla vrtulníkem přeložena do nemocnice v Perthu, kde zůstává v kritickém stavu v umělém spánku. Jezdecký klub informaci v prohlášení na facebooku potvrdil a uvedl, že plně podporuje rodinu mladé jezdkyně a nabízí ji pomoc.

"Bezpečnost a blaho našich účastníků dostihů je naší nejvyšší prioritou a probíhá důkladné vyšetřování incidentu," uvedl také klub. Nezapomněl také vyjádřit uznání lidem, kteří Fitzgeraldové na místě pomáhali.

Závěrečný dostih mítinku byl zrušen, žokejové byli z události příliš otřeseni. Osmnáctiletá jezdkyně si do nehody závody užívala, první dostih dokonce na koni Aunty Jean vyhrála. Od svého debutu v červnu 2020 zvítězila celkem v 31 závodech, včetně ikonického dostihu v Belmontu.

Reklama