Hlavní obsah

Jessen definitivně skončil

Jak naznačil už před Tokiem, dosavadní nejlepší český sportovní gymnasta David Jessen definitivně ukončil po olympijských hrách aktivní činnost. Čtyřiadvacetiletý syn bývalé vynikající reprezentantky Hany Říčné, který dlouhodobě žije v USA, se hodlá věnovat lékařské profesi.

Foto: archív Davida Jessena

David Jessen obsadil na OH v Tokiu 57. místo ve víceboji.

Článek

„David už oznámil, že nebude dál vrcholově cvičit. Našel si v Americe zaměstnání a chce se příští rok hlásit na medicínu. To již nejde s gymnastikou skloubit," říká Martin Vlk, předseda České gymnastické federace i Sokola Brno I, jehož dres Jessen při domácích soutěžích oblékal.

První muž české gymnastiky by rád dvojnásobnému olympionikovi za dlouholetou reprezentaci poděkoval. „Nechci to řešit po telefonu. Hodlám Davida pozvat příští rok do Brna, kde se narodil, na tradiční Grand Prix smíšených dvojic. Buď by si mohl ještě naposledy zazávodit, anebo se s ním aspoň na úrovni rozloučíme," plánuje Vlk.

Věří, že i po odchodu dosavadní jedničky bude mít česká sportovní gymnastika na další olympiádě v Paříži v roce 2024 mezi muži zastoupení. „V tuto chvíli k tomu má nejblíž Ondra Kalný z Hradčan, který by se mohl na příští OH probojovat přes jednotlivá nářadí. Jeho velice silnými disciplínami jsou především prostná a přeskok. Na nedávném světovém šampionátu v Japonsku byl v prostných blízko postupu do finále. I tak je jeho čtrnáctá příčka nejlepším českým umístěním na MS za poslední roky," má radost Vlk.

Foto: Foto gymfed.cz

Sportovní gymnasta David Jessen ukončil aktivní kariéru

Jediná česká sportovní gymnastka na olympijských hrách v Tokiu, dvacetiletá Aneta Holasová, naopak v aktivní činnosti pokračuje. „Pokud se nepřihodí nic mimořádného, neměla by ani v Paříži za tři roky rozhodně chybět. A na paty jí šlape několik dalších mladých holek," těší Vlka.

Reklama