Hlavní obsah

Nadhazovač Humber odházel v MLB "perfektní zápas"

Seattle

Philip Humber se stal jednadvacátým nadhazovačem zámořské baseballové MLB, který odházel takzvaný perfektní zápas. V dresu Chicaga White Sox nepovolil pálkařům Mariners v Seattle ani jeden odpal, nedal ani jednu metu zdarma a díky sedmadvaceti autům v řadě jeho tým zvítězil 4:0.

Foto: Elaine Thompson, ČTK/AP

Philip Humber.

Článek

Devětadvacetiletý Humber, kterého v roce 2004 draftovali New York Mets, ale po operaci lokte se jen pomalu vracel, udělal devět strikeautů. "Nemám slov," řekl poté, co se dostal z klubka spoluhráčů, kteří ho po posledním autu zasypali.

Na začátku poslední deváté směny Humber málem o zápis do historie přišel. Pálkaři Michaelu Saundersovi hodil tři špatné nadhozy a jeden míč ho dělil od mety zdarma, ale dokázal ho vyautovat. "Z přemíry snahy jsem nadhozy strhával, ale nechtěl jsem přijít hlavně o výhru a dokázal jsem se uklidnit," řekl.

Naposledy nepustil ani jednoho pálkaře do hry Roy Halladay v květnu 2010 na hřišti Floridy Marlins a zajistil tehdy Philadelphii Phillies těsné vítězství 1:0.

Baseballová MLB:
Národní liga:
Chicago Cubs - Cincinnati 6:1, Washington - Miami 3:2 (po 10. směně), Houston - Los Angeles Dodgers 1:5, New York Mets - San Francisco 5:4, Pittsburgh - St. Louis 2:0, Milwaukee - Colorado 9:4, Arizona - Atlanta 2:3, San Diego - Philadelphia 5:1.
Americká liga:
Detroit - Texas 4:10 a 3:2, Boston - New York Yankees 9:15, Seattle - Chicago White Sox 0:4, Tampa Bay - Minnesota 4:1, Kansas City - Toronto 5:9, Los Angeles Angels - Baltimore 6:3, Oakland - Cleveland 1:5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.