Hlavní obsah

VIDEO: Nadopovaný vyrazil do ringu zmlátit Klička, teď má polský 'King Kong' problém

Hamburk

V ringu vydržel s fenomenálním Vladimirem Kličkem dlouhých dvanáct kol, schytal přes 400 ran, přesto k zemi nepadl. Úctyhodný výkon předvedl 11. listopadu v Hamburku polský boxer Mariusz Wach, který s šestatřicetiletou ikonou boxu prohrál až na body. Teď se nad jeho výkonem vznáší temný oblak - podle serveru listu Bild Polák dopoval a čeká ho minimálně roční distanc.

Polák Wach vydržel s Kličkem v ringu celých dvanáct kol.

 
Článek
Fotogalerie

Teď už je jasné, proč Kličko nedokázal svého soupeře knokautovat. Přes dva metry vysoký Polák se rval s Kličkem velmi srdnatě a věřil, že slavného Ukrajince, předtím osm let nepřekonaného, může porazit. To se sice nestalo, přesto sklidil Wach za svůj výkon velké ovace.

Ty jsou ale rázem pryč, polský "King Kong" zřejmě krátce před zápasem užil nedovolené anabolické steroidy, což odhalila analýza v německém Kolíně nad Rýnem. Tato zakázaná látka, podávaná například v náplastech na kůži, slouží k růstu a zesílení svalů, může mít také psychogenní účinky, takže se Wach mohl cítit jako "nepřekonatelný" či "nezničitelný".

Pokud i kontrolní B-vzorek potvrdí Wachův prohřešek, může Polák očekávat od Německého svazu profesionálního boxu roční zákaz činnosti i další tresty od mezinárodních organizací.

Reklama