Hlavní obsah

Stříbrný olympionik Hradilek vyhrál i druhou kanoistickou anketu

Praha

Stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek podle očekávání vyhrál anketu Nejlepší kanoista roku 2012, jejíž výsledky dnes v pražském hotelu Pyramida vyhlásily sekce vodního slalomu a rychlostní kanoistiky Českého svahu kanoistiky (ČSK). Hradilek ovládl za loňský rok i další anketu Kanoista roku 2012, již loni na začátku prosince vyhlašovali vodní slalomáři a sjezdaři na divoké vodě.

Foto: Petr Horník, Právo

Stříbrnou olympijskou medaili vylovil v kanálu pro vodní slalomáře v Lee Valley kajakář Vavřinec Hradilek.

Článek

Posádkou roku 2012 se stali bronzoví kajakáři z olympijského závodu na 1000 metrů Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba. Titul Trenér roku patří Miroslavu Říhovi, který stál za Hradilkovým olympijským stříbrem. Mezi juniory zvítězila Karolína Galušková, juniorská vicemistryně světa ve vodním slalomu a mistryně republiky mezi ženami.

Představitelé Českého svazu kanoistů, kteří zastřešili i podobnou anketu v Olomouci, se po úspěšném vystoupení závodníků na OH v Londýně 2012 rozhodli uspořádat podobnou anketu v olympijských disciplínách také v Praze. Do ankety přispěli svými hlasy trenéři, funkcionáři a odborníci.

Hilgertová byla druhá

Za Hradilkem skončila v individuální kategorii další slalomářka Štěpánka Hilgertová, čtvrtá z Londýna. Třetí byl kanoista Stanislav Ježek, který na OH mezi brankami vybojoval páté místo.

"Dvě medaile našich závodníků v obou olympijských kanoistických disciplínách nás vyprovokovaly k tomu, abychom se vrátili k tradici společné ankety pro slalomáře a rychlostní kanoisty," vysvětlil konání druhé ankety předseda svazu Jaroslav Pollert.

O hudební doprovod dnešního slavnostního večera se postarala jazzová zpěvačka a bývalá volejbalová reprezentantka Eva Emingerová, matka bronzového medailisty z Londýna Dostála.

Anketa Nejlepší kanoista roku 2012:
1. Hradilek
2. Hilgertová
3. Ježek (všichni vodní slalom).
Posádka roku:
1. Havel, Trefil, Dostál a Štěrba
2. Radoň, Dvořák (rychlostní kanoistika)
3. Volf, Štěpánek (vodní slalom).
Junior roku:
1. Galušková (vodní slalom).
Trenér roku:
1. Říha (vodní slalom).

Reklama

Související témata: