Hlavní obsah

Sáblíkovou ničí bolavá záda: Šampionát rozhodně nevzdám, ale na delších tratích trpím

Českou rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou čeká o víkendu v nizozemském Heerenveenu mistrovství Evropy ve čtyřboji. Měla by útočit na čtvrtý titul v řadě a pátý celkově, ale sužuje ji velký problém s bolavými zády.

Foto: Karel Felt, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Kdy jste si záda poranila?

Minulý týden v Collalbu na soustředění. Šlo o běžný skokový trénink. Záda se zablokovala. Už jsem se neohnula a nemohla si ani sundat brusle. Petr (trenér Novák) mě odvezl v pátek do Kolína k mojí lékařce Marii Bulíčkové. Ta mi píchla injekci a ještě v noci jsme jeli zpět. A v pondělí do Heerenveenu. Naštěstí si v multivanu můžu lehnout.

Jaká je aktuální situace?

Záda se lepší, děláme, co se dá, ale optimální to ani zdaleka není. Pokud se situace nezhorší, určitě to nevzdám a v sobotu na pětistovku nastoupím, pak mě čeká trojka a v neděli patnáctistovka s finálovou pětkou.

V čem vás bolavá záda nejvíc omezují?

Po tréninku se to nedá říct úplně přesně, v závodě je to něco jiného. Nejvíc trpím na delších tratích. Neumím si představit, co to udělá na trojce a hlavně na pěti kilometrech. Hodně to bolí i při rozběhu pětistovky.

Nechcete přece jenom šampionát vypustit?

To rozhodně ne! Muselo by být opravdu moc zle, pak bych do rizika nešla. Zkusím to a uvidím. Rozhodně nedám soupeřkám nic zadarmo, ani sekundu.

Ale v nizozemském Heerenveenu bude všechno proti vám. Domácí Ireen Wüstová prahne po tom, aby vás konečně sesadila z trůnu...

Nejen Ireen, ale i další nizozemské závodnice, a k tomu Němky a Rusky. Heerenveen je Mekkou rychlobruslení, nikde jinde není tak skvělá atmosféra a mám tu i svoje fanoušky.

Ale ti budou v menšině...

Jistě, vyprodaná hala požene hlavně domácí, ale dokáže ocenit i ostatní. Já se na závod opravdu moc těším. Těžké bych to tu měla i úplně zdravá. Nekladu si žádné konkrétní cíle. Odevzdám maximum, abych byla co nejlepší. Na kolik to bude stačit a jak to zvládnou záda, se ukáže až na dráze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články