Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 3:2Vacenovská porazila evropskou jedničku. České stolní tenistky mají jistou medaili

Schwechat

České stolní tenistky přivezou po čtyřech letech medaili z týmové soutěže na mistrovství Evropy. Na šampionátu v rakouském Schwechatu ve čtvrtfinále porazily 3:2 favorizované Bělorusko a v nedělním semifinále na ně čeká Německo. Minimálně bronz už mají ale zaručený.

Foto: www.ittf.com

česká reprezentantka Renata Štrbíková.

Článek

České ženy předvedly správné týmové pojetí už v předchozím souboji se Španělkami, kde se také rovnoměrně podělily o bodový zisk. V sobotu pak dovedly téměř tři hodiny trvající zápas s Běloruskami k vítězné tečce, přestože úvodní dvě dvouhry prohrály. Pak se jim ale povedl famózní obrat, při němž reprezentantky soupeřkám už nedovolily ani set.

"Nevypadalo to dobře, ale je to super. Zisk medaile považuji za skutečný velký úspěch a z něj se teď všichni těšíme," tvrdil trenér Miroslav Cecava, podle nějž se při nepříznivém vývoji čtvrtfinálového duelu ukázal skvělý týmový duch reprezentace. „Každá ze tří hráček má tak na postupu velký podíl," mínil trenér.

V souboji trojek obou družstev zvedla český prapor zkušená Čechová. Potom Vacenovská dokázala nečekaně hladce zdolat evropskou jedničku Pavlovičovou, když jí za stolem vnutila svůj styl. Najednou měly české ženy zase spoustu sebevědomí a cestu za medailí dovršila trpělivou hou Štrbíková.

„Splnily jsme základní předpoklad, že každá z nás zaboduje," líčila jednička týmu Iveta Vacenovská a sama si byla vědomá, že když už neuhrála pětisetovou přetahovanou s Privalovovou, musela ten svůj díl urvat potom proti Pavlovičové.

„Neřešila jsem, že to je úřadující šampiónka a první hráčka evropského žebříčku. Povedl se mi způsob, jak zlomit její obranářský styl," doplnila Vacenovská. Štrbíková přiznala, že v posledním zápase byla trochu nervózní, ale soupeřka víc a česká reprezentantka cestu za kýženým bodem zvládla „Je to zkušená hráčka, která si dokáže poradit," ocenil Cecava.

ME ve stolním tenisu - čtvrtfinále ženských družstev:
Česko-Bělorusko 3:2 (Štrbíková-Pavlovičová 1:3, Vacenovská-Privalovová 2:3, Čechová-Dubkovová 3:0, Vacenovská-Pavlovičová 3:0, Štrbíková-Privalovová 3:0)
Rumunsko-Maďarsko 3:0
Rusko-Polsko 3:1
Německo-Rakousko 3:0

Reklama

Související témata: