Hlavní obsah

Extrémní závod Bobr Cup ovládli běžec Hübl, biker Kulhavý a kajakář Slovák

Litovel

Běžec Radek Hübl, biker Jaroslav Kulhavý a kajakář Tomáš Slovák vyhráli extrémní tříčlenný závod Free Litovel Bobr cup, který byl zároveň mistrovstvím republiky. Trojice zvládla celkem 45 kilometrů v okolí Litovle v času 2:08:57.

Foto: Ivana Roháčková

Součástí vítězného týmu letošního Bobr Cupu byl i olympionik Jaroslav Kulhavý.

Článek

Po úvodním čtvrtém místě Hübla předával olympijský vítěz Kulhavý s minimálním náskokem před Janem Škarnitzlem a o vítězství rozhodl Slovák. „Když jsem viděl dojíždět Jardu (Kulhavého) do cíle, bylo jasné, že to bude souboj na vodě," řekl Slovák.

Druhý skončil tým Trek ve složení Pavel Kubričan (běh), Jan Škarnitzl (kolo) a Karel Slepica (kajak). Třetí pozice patřila obhájci titulu pod hlavičkou Ford/Exceed, kteří jeli v sestavě běžec Martin Frei, cyklista Jan Hruška a kajakář Kamil Mrůzek.

Nejrychlejší v patnáctikilometrovém běhu byl Frei, nejlepší čas mezi bikery měl Kulhavý a mezi kajakáři Mrůzek. Pro Kulhavého to byl první domácí titul v extrémním závodě tříčlenných štafet. „Jsem rád, že se nám povedlo vyhrát. Už jsem vyhrál Adrenalin cup, kde je ještě padák, tak teď i tříčlenné štafety," prohlásil Kulhavý.

Free Litovel Bobr Cup, MČR v extrémním závodě tříčlenných štafet:
1. Pivovar Litovel/OpavaNet (Hübl, Kulhavý, Slovák) 2:08:57
2. Trek (P. Kubričan, Škarnitzl, Slepica) -1:15
3. Ford/Exceed (Frei, Hruška, K. Mrůzek) -1:51

Reklama