Hlavní obsah

Musel jsem mučit sám sebe, přiznal Kličko po vítězství nad Rusem

Král boxerské těžké váhy Vladimír Kličko zůstává na trůně. Obhajoba sedmatřicetiletého Ukrajince však byla proti Rusovi Alexanderu Povětkinovi náročnější, než možná i sám očekával. Domácí borec dokázal proti šampiónovi asociací WBA, WBO, IBF a IBO bojovat všech dvanáct kol a až do konce se snažil o čistý úder, jímž by získal vítězství pro sebe.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Alexander Povětkin z Ruska (vpravo) v souboji s Vladimirem Kličkem z Ukrajiny.

Článek
Fotogalerie

„Věřím, že jsem si vítězství zasloužil, přesto si myslím, že se mohu stále zlepšovat," prohlásil po zápase Kličko, který získal 61. vítězství v 64. profizápase. „Bojoval jsem proti soupeři, který ještě neprohrál a opravdu jsem ho chtěl porazit," dodal ukrajinský borec, jenž nenašel přemožitele už dlouhých devět let. Vítězstvím nad Povětkinem už podvaadvacáté obhájil své tituly, čím překonal Larryho Holmese a před ním jsou již jen americké legendy Muhammad Ali a Joe Louis.

Ruský olympijský vítěz z Atén proti velkému favoritovi boxoval aktivně a diváky v Olympijské hale v Moskvě držel v naději, že může zápas jedním úderem otočit. „Byl to souboj jeho života a (pro mě) to nebylo lehké. Přestože schytal velké množství ran, zůstal na nohou a bojoval dál. Dokonce až do konce, kdy se snažil o šťastný úder," věděl Kličko.

„Musel jsem mučit sám sebe, ale stálo to za to," uznal suverén posledních let, na něhož po zápase s Povětkinem diváci v Moskvě bučeli.

Kličko zaznamenal u všech tří rozhodčích suverénní vítězství 119:104. Po utkání ale přiznal, že šel do zápasu s úmyslem Povětkina knokautovat. „Popravdě jsem očekával, že ho srazím čistým úderem k zemi. Ale nemohl jsem, i když jsem k tomu byl v sedmém a osmém kole blízko," připomněl část duelu, v němž byl Rus na pokraji ukončení duelu. Z útoků Klička se ale dokázal oklepat a pokračovat.

„Mým snem je dominovat zápasu tak výrazně, že soupeř nemá šanci a já ho knokautuju," prohlásil Kličko. „Ale věděl jsem (během zápasu s Povětkinem), že jednoznačně vyhrávám (na body)," dodal dominantní král těžké váhy.

Reklama

Související témata: